Annonce
(ARKIV) Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) på Kastellet i København, fredag den 29. november 2019. . (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Danmark

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Den hjemsendte FE-chef Lars Findsen fik 10. januar forlænget varetægtsfængsling. Den kendelse kærer han ikke.

Københavns Byrets beslutning om at forlænge varetægtsfængslingen af spionchefen Lars Findsen til den 4. februar står ved magt og skal ikke videre til landsretten.

Det står klart, da den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste har valgt ikke at kære kendelsen fra 10. januar. Det står klart tirsdag, hvor fristen for at appellere kendelsen er udløbet.

- Vi har ikke kæret, oplyser Lars Findsens advokat, Lars Kjeldsen, i en mail til Ritzau.

Han afviser at kommentere begrundelsen yderligere. Han afviser også at svare på, om han forventer, at Lars Findsen kan blive løsladt før den 4. februar, hvor varetægtsfængslingen nu står til at udløbe.

Lars Findsen er sigtet for lækage af højt klassificerede oplysninger. Han nægter sig skyldig og mener, at sagen imod ham er "vanvittig".

Det fortalte han til journalister, da der var pause i Københavns Byret i forbindelse med retsmødet den 10. januar om, hvorvidt hans fængsling skulle forlænges.

Det var ved samme retsmøde, at Lars Findsens navn kom frem i offentligheden. Han ønskede at få navneforbuddet ophævet og fik det. Selve retsmødet blev dog holdt for dobbeltlukkede døre og dermed holdt hemmeligt.

Efter retsmødets afslutning fortalte Lars Kjeldsen om sin klients reaktion.

- Han er selvfølgelig chokeret over den behandling, han har været udsat for, og er overrasket over, hvordan det er gået, sagde han.

Findsen blev anholdt den 8. december sammen med tre andre personer. Han blev sammen med en af de andre varetægtsfængslet, da han dagen efter blev fremstillet i et retsmøde for dobbeltlukkede døre.

Årsagen til varetægtsfængslingen menes at være dommerens frygt for, at Lars Findsen på fri fod vil kunne ødelægge den efterforskning, som er i gang.

Den 17. december blev den anden løsladt. Findsen lod sin fængsling forlænge frivilligt frem til 10. januar, hvor han altså bad om løsladelse, hvilket byretten altså afviste.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Danmark For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Danmark

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Udland

Putin: Vi er klar til at drøfte korneksport fra Ukraine

Udland

Harpoon-missiler fra Danmark er nået frem til Ukraine

Ukraines forsvarsminister bekræfter lørdag på Facebook, at hans land er i gang med at modtage Harpoon-missiler fra Danmark.

Indland For abonnenter

Forsker om velfærd: - Man belønner og anerkender folk for at give urealistiske løfter

Velfærd: Udfordringen er til at få øje på, i 2030 vil der mangle 44.000 ansatte i det offentlige, og flertallet vil mangle i kommunerne, med andre ord i blandt andet ældrepleje, skoler, børnehaver og vuggestuer.

Udland

Kvindelig festdeltager stoppede potentielt masseskyderi i USA

En kvindelig festdeltager stoppede et potentielt masseskyderi i USA, da hun denne uge trak sin pistol frem og skød mod en mand, der havde åbnet ild med en halvautomatisk riffel mod en større menneskemængde.

Danmark

Efter gentagne afvisninger: Skatteminister åbner døren for forbud mod spilreklamer

Danmark

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Debat

Debat: Identitetspolitisk galskab hos DR

Debat

3F om de manglende hænder: Ulven kommer - ikke

Danmark

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Indland

Elbiler dyster i Vestjylland om at nå længst på færrest kilowatt

Indland

Overtændt publikum afbrød koncert: Jelling fortsætter som normalt

Debat

Debat: Vi skal gøre mere for at bekæmpe og forebygge ludomani