Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Få gladere lejere med IoT og Smart Technology

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis du er udlejer eller ejer en bygning, har du måske oplevet klager af mange arter: forbrug, indeklima, mangel på rengøring, med mere. Det er ikke en uvant situation, at man som udlejer står over for mange udfordringer, når det gælder samtlige beboeres levevilkår og de forskellige krav, der hører med. Hvis du vil optimere boligforholdene, og have større tilfredshed fra dine lejere, kan du læse med her - måske du finder noget, som er brugbart.

Smart Technology/IoT

Har du hørt om Smart Technology eller IoT (Internet of Things) før? De fleste vil ryste på hovedet og sige nej. Internet of Things er en teknologi der drejer sig om at skabe en øget kommunikation fra maskine til maskine, hvor fokus er på dels at indsamle data og dels analysere denne data. Internet of Things handler altså om at forbinde enheder og objekter gennem internettet - det vil sige, at de er i stand til at kommunikere med hinanden, men også med os som ejer eller administrator. Hvis du har en google home, er dette et eksempel på Smart Techonolgy/Internet of Things.

Brunata og deres brug af IoT

Hvad har Smart Techonolgy så med dine beboeres boligforhold at gøre? Brunata gør også brug af denne Smart Technology, og de kan med deres eget Internet of Things give dig som ejer eller administrator mulighed for at optimere alt fra ressourceforbrug til indeklima, bygningstilstand og beboernes livskvalitet. Det vil dermed gøre det muligt for dig at samle data fra bygningens individuelle målere og sensorer, som giver dig et klart blik over tilstand og forbrug. Det kan spare dig for en del tid, så du kan holde fokus på dine andre arbejdsopgaver. I forbindelse med Smart Technology har brunata også lavet en løsning der hedder Smart Building, som kan fortælle dig om bygningen er sund, eventuelle lækager og bygningens indeklima. Den kan også give dig et praj, hvis for eksempel en af røgalarmerne i bygningen ikke virker. Dette bidrager til dine lejers sikkerhed, da du får en besked på enten computer eller tablet, hvis der er noget, der kræver en indgriben. Du kan læse meget mere om Smart Technology og Internet of Things på brunatas hjemmeside.

Kommunikation

Med overblik over tilstand og forbrug på plads, kan du nu også koncentrere dig om andre vigtige arbejdsopgaver, du har som udlejer. Nøglen til tilfredse lejere er god kommunikation, og kort ventetid på eksempelvis svar af mails og opkald. Hvis du vælger en løsning som Internet of Things, vil teknologien give dig mere tid på hænderne, og du vil dermed også kunne have et større fokus på at kunne kommunikere med dine lejere. De fleste lejere vil i længden blive træt af, hvis udlejer er svær at få fat på. Derfor er det vigtigt at prioritere at have god kommunikation med sine lejere - dermed er det også lettere, hvis der skulle opstå nogle pludselige konflikter, hvis man allerede er i god og positiv kontakt med dem.

Skab et fællesskab

Hvis du eller din virksomhed ejer en bygning med mange lejligheder, hvor de alle bliver lejet ud til forskellige lejere, er det en god idé at få skabt et fællesskab lejerne imellem. Det kan eksempelvis være en facebookgruppe, hvor lejerne kan kommunikere indbyrdes med hinanden. Idéen med et fællesskab er, at lejerne dermed kan gøre hinanden opmærksomme på diverse regler som for eksempel husorden. Her kan der også laves forskellige udvalg, der står for diverse ting, som for eksempel rengøringsudvalg. De kan også arrangere forskellige arrangementer, som for eksempel sommerfest eller andre sociale sammenkomster. Hvis der er et godt fællesskab lejerne imellem, gør det også den enkelte lejlighed attraktiv - så hvis du på et tidspunkt står med en tom lejlighed, vil der nok ikke gå længe, før at den igen får nye lejere, hvis bygningen - og lejer-fællesskabet - er attraktivt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden netop nu
Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Danmark

Valget er hans: Manden med den sorte hat er bekymret over klimaforandringer

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Podcasts

Lyt til 'Ring hjem, Emil': Tysklands skæbnevalg afgøres i morgen - hvem skal stå i spidsen for tyskerne og resten af Europa?

Indland

Ingeniørforening: Der skal langt flere lynladere til elbiler

Udland

Merkel prøver for sidste gang at overbevise tyskerne om Laschet

Kultur For abonnenter

Danica Curcic: - Kunsten hjælper os til at være mennesker - selv under de værste omstændigheder

SEPTEMBER 2020

Udland

Bilbombe i Somalias hovedstad dræber mindst otte

Mindst otte mennesker har mistet livet, efter at en bilbombe lørdag er eksploderet i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Udland

Prodemokratisk gruppe i Hongkong opløser sig selv

Endnu en prodemokratisk gruppe kaster håndklædet i ringen i Hongkong efter at være blevet mødt af sigtelser under den såkaldte sikkerhedslov, som blev indført sidste år.

Danmark

Rigsret dag 10 - Støjberg kæmper for ikke at blive ædt op indefra

Danmark

- Danmark ville gå fallit, for værdierne skabes uden for de store byer

Danmark For abonnenter

Fuldtidsansat og fattig: Ulighed er blevet et stort tema ved tysk valg

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Podcasts

Det bliver både pinligt, kedeligt og meget alvorligt

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nyt job? Så skal vi headhuntes

Kultur

X Factors nye dommer: Livet handler om at udfordre sig selv

Debat

Kronik: Kære politikere, I kan være med til at gøre handicap mindre