Annonce
Danmark

En uhyggelig periode i europæisk historie gjort levende

Søren og Lotte Hammer. Foto: Daniel Buchwald
Lotte og Søren Hammer har omsat en uhyggelig periode i europæisk historie til en vedkommende fortælling.
Annonce

Roman: Der er lagt op til kontraster i forfatterparret Lotte og Søren Hammers romanserie, der udspilles under anden verdenskrig.

På den ene side har vi SS-soldaten Peter, og over for ham søskendeparret Kassandra og Alexander med jødisk baggrund. Krigens udvikling gør, at de i "Gaden uden navn", seriens tredje bind, alle befinder sig i Warszawa.

Hvor Kassandra og Alexander opholder sig i Den Jødiske Ghetto, er det Peters opgave at sørge for vedligeholdelsen af den mur, der omgiver ghettoen.

Netop ankommet til Warszawa var det Peter, der reddede Kassandra fra at blive skudt, og fra det øjeblik har hun forelsket sig i ham. Hvor sandsynligt det nu er, er man nødt til at acceptere som troværdigt, for den historie, som udfolder sig, er ikke så lidt vedkommende.

Det viser sig, at Peter er noget så sjældent som en SS-soldat med moral. Han ser sig selv som soldat, ikke som jødeforfølger.

Annonce

Spændende fortalt

Hvordan kærlighedsforholdet til Kassandra udvikler sig, og hvordan han og de to søskende bliver en del af det undergrundsarbejde, der udfolder sig mellem den afspærrede del af Warszawa og selve byen, er spændende fortalt.


Det viser sig, at Peter er noget så sjældent som en SS-soldat med moral. Han ser sig selv som soldat, ikke som jødeforfølger.

Fra anmeldelsen


Der foregår gruopvækkende ting, og da vi kommer ind i år 1942 mister de tre hovedpersoner helt kontrollen over begivenhederne.

Alt det er fint fastholdt af forfatterne, der igen forstår at få en uhyggelig periode i europæisk historie omsat til en vedkommende fortælling for en nutidig læser.

Lotte og Søren Hammer: "Gaden uden navn". 295 sider. Harper Collins. Er udkommet.

Lotte og Søren Hammer: "Gaden uden navn".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Feriehusudlejere i opråb til regeringen: Ny nedlukning vil koste 1,3 millioner tyske overnatninger

Annonce
Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Annonce