Annonce
Kasper Hjulmand var stolt over sin anfører Simon Kjær, der også førte ordet, da spillerne diskuterede situationen i omklædningsrummet, inden spillerne valgte at gå på banen igen mod Finland. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Danmark

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Både landstræner Kasper Hjulmand og fodbold-direktør Peter Møller fortryder, at spillerne gik på banen igen og fuldførte EM-kampen mod Finland.

FODBOLD: På et meget bevæget pressemøde i Helsingør måtte landsholdets sportslige ledelse erkende, at det havde været en fejl at smide spillerne ind på græsset igen efter at have oplevet den dramatiske genoplivning  af Christian Eriksen på banen.

- Vi blev ikke stillet over for noget ultimatum. Vi ville gerne have spillet mandag, men det kunne vi ikke, fordi reglerne foreskriver, at det lå for tæt på Finlands kamp mod Rusland på onsdag. Vi valgte så at få resten af kampen overstået med det samme i stedet for kl. 12 søndag. Det kunne ingen af os overskue, fortæller Kasper Hjulmand.

- Men set i bakspejlet skulle vi ikke været gået på banen. Jeg har faktisk lidt dårlig samvittighed over, at vi gjorde det. Spillerne var i chok over at have været ved at miste deres bedste ven, tilføjede landstræneren, mens fodbold-direktør Peter Møller nikkede.

- Det er et relevant spørgsmål. Der var ingen, der pressede os. Vi havde et stadion fyldt med mennesker, der havde set frem til den her dag. Det var en rigtig svær beslutning og det var nok ikke den rigtige, vi traf, sagde Peter Møller.


Spillerne var i chok over at have været ved at miste deres bedste ven.

Kasper Hjulmand


Uden at bryde corona-boblen har de danske landsholdsspillere været tæt på deres nærmeste efter den traumatiske oplevelse med Christian Eriksen.

Hjælp fra psykologer

Fire idrætspsykologer kom allerede til Marienlyst i Helsingør lørdag aften og nat, og de vendte tilbage for at tale med spillerne søndag morgen.

- Der sker jo det, at den slags oplevelser også slår hul på en følelse, som man har haft efter et familiemedlems død eller ulykke efter et hjerteslag. Derfor blive reaktionerne oftest voldsomme, fortalte Kasper Hjulmand.

- Vi har været i tovene og havde det ikke været for staben, der trådte lynhurtigt hurtigt til og reddede Christian, så havde jeg ikke siddet her i dag. Mange virksomheder har fine værdier på papiret, men handler så ikke efter dem, når det kommer til stykket. Jeg vil virkelig rose den holdfølelse, jeg har oplevet her. Det har været monumentet på alt, hvad der er bedst ved Danmark, og jeg er stolt over, at vi også har fået tilkendegivelser fra vort elskede kongehus, sagde en tydeligt rørt landstræner.

Eriksen var bekymret

Det havde løst op for situationen, at alle spillere søndag middag havde talt med Christian Eriksen på et videoopkald.

- Det var godt at se hans smil. Helt typisk for Christian, så var han mest bekymret for, hvordan vi havde det. Han var egentlig klar til at gå ud at træne. Det betød meget for mange spillere at se ham sådan. Det var virkelig en lettelse, sagde Hjulmand, der nu fra mandag af forsøger at skabe en normal hverdag i landsholdslejren.

- Nogen er mere hårdt ramt end andre. Det vi stod i rundkredsen, da vi var kommet ud igen efter den lange pause hørte vi folk synge "vi er røde, vi er hvide" og det sidste jeg sagde til dem, og det gør jeg altid er, "vi skal huske, hvem vi er", sagde Hjulmand, der også blev spurgt om anfører Simon Kjærs rolle.

- Han stod næstlængst væk, da Christian faldt, men han sprintede op og havde overskud til at dirigere og også tage sig af Sabrina (red.: Christian Eriksens kæreste) sammen med Kasper Schmeichel. Han talte også i omklædningsrummet. Han er en af mange fantastiske ledere på holdet og er bare et stort forbillede. Det er unikt og det er jeg stolt af, sagde landstræneren.

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

Efter syv dage med over 4000 coronasmittede falder antallet

Udland

Tysklands liberale parti godkender regeringsalliance

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre