Annonce
Enhedslisten kræver, at regeringen sørger for at gøre det midlertidige børnetilskud til familier på laveste sociale ydelser permanent, siger Mai Villadsen i sin tale på partiets landsmøde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danmark

EL kræver handling før valg: Regeringen skal bekæmpe børnefattigdom

Enhedslisten kræver, at regeringen gør det midlertidige børnetilskud permanent, siger Mai Villadsen i tale.

Priserne tordner i vejret, og for nogle familier betyder det hårde prioriteringer, når der skal købes ind.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, i sin tale ved partiets årsmøde, hvor hun understreger, at det bør være en anledning for regeringen til at leve op til sine løfter.

Nemlig løftet om afskaffelsen af permanent børnefattigdom. Det var en del af regeringens forståelsespapir med Enhedslisten.

- Vi ved, at det er decideret skadeligt for børn at vokse op i fattigdom. Derfor er det ikke nok med et midlertidig børnetilskud. Det skaber utryghed og usikkerhed. Regeringen har givet et løfte om at bekæmpe børnefattigdom permanent.

Regeringen og dens støttepartier - herunder Enhedslisten - er blevet enige om et midlertidigt børnetilskud. Det skal hjælpe børnefamilier på de laveste sociale ydelser.

Men tilskuddet bør gøres permanent, mener Enhedslisten.

- Hvis det virkelig er så svært for Peter Hummelgaard (beskæftigelsesminister, red.) at forhandle en aftale på plads, må vi have forhandlingerne over i Statsministeriet, siger Mai Villadsen.

- For hvis Mette Frederiksen virkelig vil være børnenes statsminister, så er det ved at være allersidste udkald. Så skal der handles. Nu.

Mai Villadsen uddyber efter talen, at der skal ske handling før et folketingsvalg.

Det er "uforståeligt", at der ikke er sket noget i de snart tre år, hvor den socialdemokratiske regering har været ved roret.

- Regeringen bliver nødt til at handle på det her område. Men vi sidder også ved forhandlingsbordet, og lige nu er jeg fortrøstningsfuld i forhold til, at der kommer en aftale. For det er fuldstændig afgørende.

- Både fordi det er så vigtigt for de her børn, men også for at vi kan stole på, at et forståelsespapir er noget værd, siger hun.

Ifølge socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, er regeringen allerede i gang med at reducere børnefattigdommen. Fordi flere er kommet i arbejde.

- Det går den rigtige vej. De senere år har vi reduceret antallet af børn med forældre på kontanthjælp med 50 procent. Det er positivt, men ændrer ikke på, at der stadig er børn, som vi skal gøre, hvad vi kan for at skærme, siger han.

Rasmus Stoklund vil af hensyn til de igangværende forhandlinger ikke komme ind på, hvad regeringens holdning er til at gøre børnetilskuddet permanent.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Danmark For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Danmark

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Udland

Forskere: Rusland stopper næppe med fremskridt i Donbas

Udland

Harpoon-missiler fra Danmark er nået frem til Ukraine

Ukraines forsvarsminister bekræfter lørdag på Facebook, at hans land er i gang med at modtage Harpoon-missiler fra Danmark.

Indland For abonnenter

Forsker om velfærd: - Man belønner og anerkender folk for at give urealistiske løfter

Velfærd: Udfordringen er til at få øje på, i 2030 vil der mangle 44.000 ansatte i det offentlige, og flertallet vil mangle i kommunerne, med andre ord i blandt andet ældrepleje, skoler, børnehaver og vuggestuer.

Udland

Kvindelig festdeltager stoppede potentielt masseskyderi i USA

En kvindelig festdeltager stoppede et potentielt masseskyderi i USA, da hun denne uge trak sin pistol frem og skød mod en mand, der havde åbnet ild med en halvautomatisk riffel mod en større menneskemængde.

Danmark

Efter gentagne afvisninger: Skatteminister åbner døren for forbud mod spilreklamer

Danmark

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Debat

Debat: Identitetspolitisk galskab hos DR

Debat

3F om de manglende hænder: Ulven kommer - ikke

Danmark

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Indland

Borgmester i Grønlands største kommune stopper efter boligsager

Indland

Overtændt publikum afbrød koncert: Jelling fortsætter som normalt

Debat

Debat: Vi skal gøre mere for at bekæmpe og forebygge ludomani