Annonce
Fregatten "Esbern Snare" tog den 24. oktober på mission i Guineabugten for at beskytte de danske skibe, som sejler i bugten, mod pirater. (Arkivfoto). Foto: Str/Ritzau Scanpix
Indland

Efter ildkamp er pirater fortsat om bord på dansk fregat

Den danske fregat "Esbern Snare" fortsætter patruljering efter ildkamp. Fire pirater er fortsat om bord.

Den danske fregat "Esbern Snare" fortsætter sin patruljering i Guineabugten ud for det vestlige Afrika efter ildkamp med pirater den 24. november.

De fire frihedsberøvede pirater opholder sig fortsat på skibet.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Den 24. november angreb otte pirater styrker fra den danske fregat "Esbern Snare", der for få uger siden ankom til området.

Fire pirater døde, og fire overlevede.

Ingen danskere kom til skade.

De fire pirater, hvoraf den ene var hårdt såret, blev torsdag den 25. november varetægtsfængslet in absentia - altså uden at være til stede - i 13 dage ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Ved grundlovsforhøret blev det oplyst, at tre af mændene er 33 år, 21 år og 38 år, mens der endnu ikke var sat alder på den fjerde mand.

Under grundlovsforhøret blev en redegørelse fra hændelsesforløbet læst op. Her viste det sig, at de formodede pirater havde kurs mod flere handelsskibe, herunder et hollandsk skib.

En dansk militærhelikopter lokaliserede piraterne, og derefter sejlede en båd med fem soldater fra Frømandskorpset i retning mod piraterne.

I forbindelse med at de danske soldater forsøgte at komme på skudhold for at skyde mod motoren, skød piraterne mod Frømandskorpsets båd. De danske soldater besvarede derefter beskydningen.

Den sårede pirat bliver fortsat behandlet på skibets hospital, mens de øvrige tre pirater opholder sig på Esbern Snares "tilbageholdelsesfaciliteter," som Forsvaret skriver i pressemeddelelsen.

De fire afdøde pirater er efter en "respektfuld ceremoni af skibets præst" blevet anbragt under dækket. Det er gjort af både sundhedsfaglige hensyn og for at sikre muligheden for eventuel overdragelse af de afdøde, skriver Forsvaret i pressemeddelelsen.

Piraternes nationalitet er endnu ikke blevet slået fast.

Efter ildkampen er det muligt for de danske soldater at modtage støtte fra krisepsykologer, der kom om bord på fregatten søndag og vil sejle med i en periode, oplyser Forsvaret i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Stormen Malik kan give vindstød af orkanstyrke i weekenden

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark