Annonce
Novak Djokovic nåede fredag at træne på Australian Open-anlægget, inden han igen fik frataget sit visum. Foto: Martin Keep/Ritzau Scanpix
Sport

Djokovics advokater opfordrer til hastebehandling

Novak Djokovic fik fredag frataget sit visum, men serberen kæmper videre for at få lov at blive i Australien.

Fredag morgen dansk tid fik tennisstjernen Novak Djokovic igen frataget sit visum i Australien, men sagen er endnu ikke afsluttet.

Kort efter immigrationsministeren Alex Hawkes beslutning om at annullere serberens visum, blev der sat en hastehøring op i Federal Circuit and Family Court, efter at Djokovics advokater havde ytret, at man ville appellere kendelsen.

Høringen begyndte fredag klokken 10.45 dansk tid, og her appellerede Djokovics advokater til, at man hastebehandler stjernens visumsag før Australian Opens begyndelse natten til mandag dansk tid.

- Hvert minut er værdifuldt for vores klient, så vi opfordrer til en afgørelse senest søndag aften, lyder det.

Høringen varede i lidt mere end en time, og ifølge dommeren bliver det nødvendigt også at tage weekenden i brug for at komme videre i sagen.

Afgørelsen kan endda trække længere ud, og derfor er Djokovic i tidsnød for at få grønt lys til at kunne deltage i årets første grand slam-turnering.

Hans advokat, Nick Wood, gav under høringen udtryk for, at han fandt det uforståeligt, at det skulle tage immigrationsministeren fire dage at komme frem til beslutningen om at tage Djokovics visum.

Han hentydede til, at Djokovic mandag fik medhold ved et retsmøde, hvor dommer Anthony Kelly mente, at Djokovic skulle have lov til at blive i Australien.

Denne fredag var det igen Anthony Kelly, der stod for høringen, men afgørelsen må altså lade vente på sig denne gang.

Omdrejningspunktet i sagen er, at Djokovic ikke er blevet vaccineret mod coronavirus, der som udgangspunkt er et krav for at rejse ind i Australien.

Af den årsag har der i flere måneder været tvivl om Djokovics deltagelse i Australien, men tirsdag i sidste uge meddelte Djokovic, at han var på vej til landet på en medicinsk dispensation.

Han blev dog ved ankomsten onsdag stoppet i lufthavnen, hvor han fik inddraget sit visum, og siden blev han sendt på karantænehotel, hvor han opholdt sig indtil mandag, da han fik medhold ved retsmødet.

Derefter tog han direkte til tennisanlægget i Melbourne for at træne, men alligevel har der hængt det forbehold i luften, at immigrationsministeren kunne bruge sin magt til at tage visummet igen.

Det skete så fredag.

- Jeg har i dag brugt min magt til at annullere det visum, som Novak Djokovic har fået, af sundhedsmæssige årsager, og fordi det er i offentlighedens interesse, lød det fra Hawke.

Men Djokovic-lejren forfølger altså chancen for at blive til det sidste, og tre dage før turneringens start er det stadig et stort spørgsmål, om Djokovic får lov til at gå efter sin tiende titel i Australian Open.

Det kan endda vise sig, at den 34-årige serber har deltaget i turneringen for sidste gang, eftersom Djokovic risikerer indrejseforbud i tre år som følge af immigrationsministerens beslutning.

Indtil videre skal Djokovic igen opholde sig på karantænehotel, som han kun må forlade for at deltage i onlineretsmøde på hans advokaters kontor.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Diplomat med Mellemøsten i blodet

Udland

Kina opfordrer til at tage russiske bekymringer alvorligt

Danmark

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Kolding: Det bliver en offentlig begivenhed, når den lille cirka fem meter lange og magre næbhval, der strandede på lavt vand i det inderste af Kolding Fjord i mandags, skal obduceres.

Danmark

Snyd med nøglekort var ifølge anklager organiseret af terrordømt

Flaparbejdere, muldyr og bagmænd.

Udland For abonnenter

Biden skruer bissen på og truer med direkte sanktioner mod Putin.

Rigmanden Vladimir Putin risikerer personlige sanktioner, hvis russiske soldater krydser grænsen og går ind i Ukraine.

Danmark

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Danmark

Statsministeren: Corona-restriktioner er fortid på tirsdag - til sommer kan vi kramme og gå på festival

Danmark

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Danmark

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv

Mælken er allerede meget dyrere, men det bliver værre endnu: Konflikten i Ukraine kan smadre dit madbudget

Erhverv

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Hvad skete der dengang for 20 år siden på spejderlejren?

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark