Annonce
DGI har forståelse for, at idrætsforeninger i lokalsamfund med høj coronasmitte tager bestik af situationen og kortvarigt sætter aktiviteter på pause. Men landsformand Charlotte Bach Thomassen opfordrer til at holde liv i så mange aktiviteter som muligt. (Arkivfoto). Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Indland

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

Idrætsforeninger er i tvivl om coronahåndtering. Hold så meget som muligt åbent, siger DGI og Børns Vilkår.

Smitten med coronavirus stiger, særligt blandt skolebørn, og det bringer idrætsforeninger i tvivl om håndteringen.

DGI kommer derfor med en klar opfordring til de omkring 6600 idrætsforeninger: Hold aktiviteterne i gang.

- Det er rigtig vigtigt for børn og unges sociale, mentale og fysiske trivsel, at vi holder gang i vores idrætsaktiviteter.

- Og så skal vi selvfølgelig følge de opfordringer, der er, og som vi kender godt, i områder med høj smitte, siger DGI's landsformand, Charlotte Bach Thomassen.

Torsdag udsendte Kulturministeriet en række smitteforebyggende anbefalinger til foreningslivet.

Myndighederne opfordrer blandt andet til at møde omklædt, når det giver mening, og at aktiviteter afholdes i mindre og faste grupper.

Og så opfordres forældre til i videst muligt omfang at aflevere og hente børn udendørs, ligesom alle voksne anbefales at holde afstand.

Anbefalinger til idræts- og foreningslivet

Der er ingen krav om, at idrætsforeninger skal lukke for aktiviteter.

Alligevel vælger nogle foreninger at gå den vej i en kortere periode.

En del af tvivlen hos foreningerne opstår, fordi det på nuværende tidspunkt i epidemien i høj grad er børnene, der er smittebærere, forklarer landsformanden.

- Frem til nu har vi haft kæmpe stort fokus på voksne og seniorer, men nu kan vi se på smittebilledet, at det er børnene, som nu skal have vores fokus.

- Det er en ny dimension af vores coronahåndtering, og der kan man godt komme i tvivl i foreningerne, hvis der er høj smitte i et område, og der er mange smittede på en skole eller omkring en forening, siger Charlotte Bach Thomassen.

I Børns Vilkår bakker direktør Rasmus Kjeldahl fuldt op om DGI's opfordring, og han opfordrer til, at der ikke bliver taget let på spørgsmålet om børn og unges adgang til sport og fritidsaktiviteter. Heller ikke i den nuværende smittesituation.

- Det rammer børn og unge meget hårdt, når de ryger ud af nogle fællesskaber, som er meget betydningsfulde, siger Kjeldahl.

Især de 10-15-årige er ifølge Børns Vilkår i risiko for at lide under lukkede aktiviteter, da de har en alder, hvor de begynder at orientere sig mere mod omverdenen frem for deres familie.

Det kan samtidig også gøre ekstra ondt for de børn, som ikke trives så godt hjemme og måske heller ikke i skolen.

- Om det så er idræt eller andre aktiviteter, så er det en redningsbøje for dem. Det er der, de henter deres energi. Det er et fællesskab, hvor de føler sig velkomne, og hvor man regner dem for noget, siger Rasmus Kjeldahl.

Når aktiviteterne lukker for børn og unge, kan det give "uhyggelige konsekvenser" på sigt, mener han, og nævner, at nogle børn så klarer så dårligere i skolen eller får psykiske udfordringer, som kan gør det sværere at komme godt i gang med livet.

En rapport fra Statens Serum Institut (SSI) viste tidligere på ugen, at smitten blandt skolebørn for tredje uge i træk har nået det hidtil højeste niveau under epidemien med 1562 coronatilfælde for hver 100.000 børn i alderen 6-11 år.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Danmark

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Danmark For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Østrig lemper rejseregler: Danskere med tre stik slipper for test

Udland

Tongansk mand overlever 27 timer på havet efter tsunami

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Kærlighed og undergang i mellemkrigstidens Tyskland

Film: Berlin, 1931. For krigsveteranen Jakob Fabian flyder dagene udsigtsløst sammen. I dagstimerne siver han søvngængeragtigt og uinteresseret gennem jobbet som reklametekstforfatter for et cigaretfirma, mens nætterne fyldes med en rastløs driven fra værtshus til værtshus. Altid en ny dame. Altid en ny bar.

Danmark For abonnenter

Lokalt DF-ægtepar har fundet favoritten til partiets formandspost: - Der er nogle hanelefanter, der afmærker deres territorium i øjeblikket

Viborgegnen: Christian og Lone Langballe har deres parti i blodet. Alene efternavnet på præsten og sygeplejersken fra Foulum indgyder en instinktiv fornemmelse af en familie, der hører sammen med dens folkeparti.

Danmark For abonnenter

USA advarer om russisk angreb på Ukraine

Ukraine/USA/Rusland: Mens Vesten i stigende grad frygter en russisk invasion af Ukraine, tager ukrainerne selv situationen med ophøjet ro.

Danmark

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Danmark

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Danmark

32 lokalformænd vil stemme på Messerschmidt som formand

Danmark

Ulf har spist PFOS-forgiftet kød i tre år - men ingen ved, hvor forureningen kommer fra

Erhverv For abonnenter

Sultne virksomheder øjner udenlandske hænder

Kultur

'Danmarks næste klassiker' er bedste tv i øjeblikket: Det er helt ligegyldigt, hvem der vinder

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling