Annonce
Danmark

Det siger danskerne om covid-19-vaccine

Efter alt at dømme er der snart en vaccine mod covid-19 klar. Foto: Dado Ruvic/Reuters
Avisen Danmark har stillet fem danskere på gaden tre spørgsmål om den kommende covid-19-vaccine: Vil du selv vaccineres? Skal det være et krav for alle at få vaccinen? Og skal det have konsekvenser, hvis man takker nej til at blive vaccineret?
Annonce
Karoline Leth, 25 år, studerende (tv.): - Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg vil vaccineres. For normalt lader jeg mig jo ikke vaccinere for for eksempel influenza. Men hvis det bliver et krav at være vaccineret, før man kan rejse, så vil jeg gerne vaccineres. Lige nu er det dog ikke et stort behov for mig, og jeg vil i hvert fald gerne stå bagest i køen, da jeg ikke føler, at det er lige så nødvendigt for mig, som det er for folk i risikogruppen. Jeg synes heller ikke, at det skal være et krav, at alle skal vaccineres. Det er et valg, den enkelte må tage. Og hvis ikke man har lyst, så skal man heller ikke, ligesom jeg heller ikke går ind for, at det skal være konsekvenser, hvis man vælger vaccinen fra. / Amanda Andersen, 25 år, lærer (th.): - Jeg tager gerne imod vaccinen. Jeg tror og stoler på, at den er lavet ordentligt, og at den har den effekt, den skal have, når myndighederne siger det. Og ligesom Karoline synes jeg heller ikke, at det skal være et krav, at alle skal have den, eller at det skal have konsekvenser, hvis man vælger at sige nej tak.
Kristoffer Steengaard, 30 år, foredragsholder: - Jeg tror gerne, at jeg vil have en vaccine, da jeg ikke vil have corona. Men jeg vil også først se på, hvilke stoffer der er i vaccinen, og hvilken effekt stofferne kan have. Jeg mener ikke, at det skal blive et krav for nogen at få den. Det skal man selv have lov at bestemme. Og selvfølgelig skal det heller ikke have konsekvenser, hvis man vælger en vaccine fra. Det er helt fint at anbefale folk noget, og hvis anbefalingen er fornuftig nok, så følger folk den også. Men man skal ikke tvinge folk til noget.
Marianne Stougaard, 43 år, underviser og forsker: - Jeg har faktisk ikke gjort mig så mange overvejelser, i forhold til om jeg selv vil tage imod vaccinen. Og jeg har heller ikke rigtig nogen holdning til, om man bør stille det som et krav, at alle skal tage imod den, eller om det skal have konsekvenser, hvis man ikke vil have den. / Hans Jørgen Stougaard, 43 år, mælkeproducent og vurderingsinspektør: - Jeg er ikke helt afklaret, men jeg tror som udgangspunkt ikke, at jeg vil have vaccinen. Jeg er generelt lidt skeptisk, når det kommer til den slags. Måske har jeg også bare set for mange film, hvor alle får en vaccine, og 20 år senere finder man så ud af, at folk bliver tossede i hovedet og taber ørerne. Men jeg ved i hvert fald, at jeg synes, at det er en dårlig idé, hvis det bliver et krav for alle at få vaccinen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bobler holder isen i ave

Annonce
Annonce