Annonce
Michael Jakobsen. Privatfoto
Læserbrev

Metoo gælder ikke for mænd i Esbjerg

Debat: Vi er mange, der stadig husker den koreanske kvindelandsholdstræner i håndbold, der for åbent kamera ydmygede sine spillere ikke bare psykisk men også fysisk, så de brød sammen, mens hele verden så på en gang i 1990'erne.

Heldigvis vandt de danske ”jernhårde ladies” over dem i tætte kampe, og Ulrik Wilbek sprang rundt i glædeshop, som stadig vises, men forargelsen var stor over det meste af verden.

Og heldigvis har vi siden haft bølge efter bølge af oprør mod magtfulde mænd, der har udnyttet deres position til at drive ydmygende og sexistisk magt.

Det ville være utænkeligt i dag, at en træner (for eksempel for et kvindeligt håndboldhold), som bare blev mistænkt for at klaske sine spillere her og der, at knibe dem i brystet og tage billeder af dem halvnøgne ”for at bruge det i træningsøjemed” fortsatte som træner.

Det ville føre til anklager, som selv om de blev fremsat anonymt, ville føre til øjeblikkelig afskedigelse eller det, der var værre.

Og Gud ske lov for det!


For vi skal jo ikke glemme, at der står store pengesummer bag træneren, både fra de ret ligeglade og nedladende amerikanske rigmænd og danske storsponsorer.


Men nu sker noget sådant på et mandligt fodboldhold i Esbjerg. Anklager bliver fremsat af adskillige spillere, ikke bare anonymt, men i et underskrevet, åbent brev.

Når man underskriver noget, hænger man som bekendt på det, og kan senere gøres retsligt ansvarlig, så der er ikke bare tale om de mere eller mindre anonyme mundtlige beskyldninger, som vi har set fjerne magtfulde mænd fra deres poster.

Men det kan altså ske i Esbjerg. Og træneren slipper tilsyneladende for fyring.

Politikere, og selv pressen (JydskeVestkysten for eksempel) forholder sig afventende i en ”han skal jo bare vænne sig til Danmark”- holdning, og ”hvis vi nu bare ansætter en hollænder ved siden af så går det jo nok."

For vi skal jo ikke glemme, at der står store pengesummer bag træneren, både fra de ret ligeglade og nedladende amerikanske rigmænd og danske storsponsorer. Spillerne kan jo bare forsvinde, hvis der er noget de er utilfredse med.

Man kan altså roligt konkludere: Metoo gælder ikke for mænd, metoo gælder ikke, når der står amerikanske pengemænd bag, metoo gælder ikke i Esbjerg.

Forsiden netop nu
Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Film: På en nøgen, stenet bakketop ligger lille Ada begravet. For forældrene, Maria (Noomi Rapace) med de triste øjne og stovte, stolte Ingvar (Hilmir Snær Gudnason), der græder stille for sig selv ude på marken, triller tilværelsen udsigtsløst og tungt af sted.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Indland For abonnenter

Hvert tredje barn har oplevet at blive krænket på internettet

Debat

Debat: Varmeudgifterne skal ned - og fossile brændstoffer skal udfases

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark