Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Erik Høgh Sørensen
Læserbrev

Den "ukendte" formandskandidat: - Den største trussel mod DF kommer indefra

Debat: Der er næsten daglige balladehistorier i medierne om formandsvalget i Dansk Folkeparti, men som en af pt. fire kandidater prøver jeg at holde snuden i det politiske spor.

De færreste kender mig, for jeg har været i det private erhvervsliv det meste af mit liv og haft en hob af jobs lige fra lokalt landbrug og kartoffeloptagning og metalfabriksarbejde til at være kommunikationschef i Mærsk-divisionen MCI. Derudover er jeg journalist og var bl.a. EU-korrespondent i Bruxelles for Ritzau i fem år.

Efter valget 16. november træder jeg ud af regionsrådet i Nordjylland og ind i Hjørring Byråd. Jeg fik et for en DF’er rigtig godt nyvalg til kommunen med femtehøjest antal personlige stemmer af alle 31 nye byrødder.

Danexit kan måske endda udløse pæne skattelettelser uden offentlige serviceforringelser

Det unikke, jeg bringer, er, at jeg har tilbragt en stor del af mit voksenliv i udlandet og ”ude” af politik. Jeg er fuldt bevidst om, hvilke udfordringer dansk erhvervsliv står over for i kampen for at bevare konkurrenceevnen og dermed vores fælles finansiering af velfærdssamfundet.

Af samme grund bør DF efter min mening samarbejde med alle, der vil, og gå i regering om muligt. Men ikke for enhver pris. DF tog grumme fejl i 2015 ved ikke at kræve ministerposter, men DF skal ikke ende i den modsatte grøft, hvor SF havnede i 2011. SF fik ministre men ingen resultater.

Jeg mener, at den næste regering for at få DF's støtte skal forpligte sig til at udskrive en folkeafstemning om dansk udtræden af (eller forbliven i) EU inden for to år af regeringens tiltræden. Altså 2025. EU er en trussel mod erhvervsliv og velfærd, og briterne har vist vejen med brexit. Eftersom vi danskere er netto-bidragydere til EU, kan danexit måske endda udløse pæne skattelettelser uden offentlige serviceforringelser.

Dernæst skal evt. til stadighed skadelige konventioner opsiges af Danmark, helt eller delvist, så IS-terrorister og udvisningsdømte udlændinge kan sendes ud.

Her vil skeptikere anføre, at disse mål risikerer at isolere DF politisk, når man betænker, at den hændervridende såkaldte ”politiske midte” har et kæmpeflertal. Men hertil er mit svar kort: Det er nødvendigt for DF at kunne stå fast, hvis vi vil genvinde vælgernes tillid, og der var i 1990'erne ikke mange, der forudså, at det "ikke stuerene" DF nogensinde ville få indflydelse. Men så kom systemskiftet i 2001. Det kan ske igen.

Egentlig er den største trussel mod DF mere intern end ekstern. Der er alvorlig fløjdannelse i partiet, og frem til formandsvalget må vi DF'ere bevare fællesskabet og lade forskellige holdninger komme til orde. Derfor er det godt, at der er hele fire kandidater til posten som partiformand.

Den næste partileder skal kende partiets indre minefelt og samtidig få partiets profiler til at besinde og forsone sig. Det kan lyde svært med de meldinger, der kører, men når det personlige skrælles væk, er det politikken, der tæller. Der er vi ikke meget anderledes end andre partier.

Konstateres må det at Danmark har brug for et stærkt DF. Vejen derhen har jeg et bud på.

Forsiden netop nu
Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Læserbrev

Landbrugsformand og minister: Stem ja til tryghed og indflydelse

Udland

Vicesherifs datter var blandt dræbte børn i skoleskyderi

Indland

Blandt særlig gruppe forudser SSI høj spredning med abekopper

Mens Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at der er meget lav risiko for spredning af abekopper i den brede befolkning i Danmark, vurderer den samtidig, at risikoen for spredning er høj i en særlig gruppe.

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Fuglemord: I starten af 1900-tallet blev landets største og mest markante rovfugle udryddet i Danmark. Det var arter som havørn, fiskeørn, rød glente og kongeørn.

Indland

Heunicke: Ti patienter er kommet til Danmark efter krig i Ukraine

Der er indtil videre kommet ti patienter til Danmark fra enten Ukraine eller berørte nabolande, som har haft brug for behandling.

Danmark

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Erhverv

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Indland

Dansk stjerneinstruktør genforenes med Mads Mikkelsen i ny film

Danmark

Minister: 200 vacciner mod abekopper ankommer fredag

Indland

DSB må vente et halvt år længere på levering af 100 eltog

Udland

Mindst 11 blev dræbt ved flere angreb i Kabul

Udland For abonnenter

Juryen bedømmer det beskidte vasketøj fra filmstjerners ægteskab

Debat

Ikke kun på Herlufsholm: Konsekvenserne fra min egen hårde tid på kostskole