Annonce
Danmark

Debat: Vi vil aldrig tillade, at de fremmede ødelægger vores land! Så vil vi hellere ødelægge det selv ...

Debat: Der foregår en vedblivende kamp for at tage vare på det Danmark, vi er så mange, der elsker. For vi er stolte af det, som vi og forfædrene har bygget op. Vores traditioner, homogene kultur og vores velfærdssamfund.

Rasmus Elkjær Larsen, På Kant, Danmark

Men frygt og udlændingepolitik under ét har desværre integreret sig i de fleste politikområder. Arbejdsmarkedspolitik (de tager vores arbejde). Kulturpolitik (de tager vores kvinder og traditioner). Retspolitik (de tager vores ting og vores tryghed). Finanspolitik (de tager vores penge på bekostning af velfærdssamfundet).

Derfor samles alle emner før eller siden i en udlændingedebat. Alt kommer til at dreje sig om de fremmedes påvirkning af vores samfund, og vupti - så har du hele grundlaget for Nye Borgerlige.

På den ene side er de gode dem, der tager ansvar og kører en benhård strammerlinje, over for de uansvarlige, som saver den gren, de selv sidder på, af. På den anden side er de onde dem, der kører en benhård strammerlinje, over for de gode, som bevarer medmenneskeligheden i de vanskelige prioriteringer.

Forvirret? Mon ikke.

Men hvem der er skiftevis god eller ond er her ikke det centrale. Det vigtige er at indse, at vi har glemt, hvad vi kæmper for, i kampen mod nogen, vi kæmper imod.

Nyrups gamle parti har gjort DF'erne aldeles stuerene ved at overtage Dansk Folkepartis politik så fuldt og helt, at gamle socialdemokrater snart ikke kan holde ud at være i stue med sig selv. Venstre er revnet i kampen for og imod strammer-kager.

Hvorfor? Fordi vi lader os definere igennem vores udlændingepolitik og andres syn på os og vores nation.


Hvem der er skiftevis god eller ond er her ikke det centrale. Det vigtige er at indse, at vi har glemt, hvad vi kæmper for, i kampen mod nogen, vi kæmper imod.

Fra debatindlægget


Det er på tide, at vi holder op med at indrette vores fællesskab ud fra en kongstanke om, at andre helst ikke må ha lyst til at bo her. Det er skørt, at vi begrænser vores egen ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, retsikkerhed, for at forhindre andre i at udnytte vores demokrati. Demokratiet består, hvis vi holder fast i det.

Når det er sagt, skal vi ikke acceptere tilflyttere, der forsøger at nedbryde vores samfundsmodel. Vi skal ikke vedblivende se igennem fingere med et indvandret kriminalitetsmønster. Vi skal ikke tillade de få at ødelægge det for de mange. Men vi skal adressere problemerne, uden at vi mister os selv undervejs.

Fædrelandet har brug for sønner og døtre, der tager vare på arven. Modersmålet. Demokratiet. Frihedsrettighederne. Lad os derfor være for noget og ikke primært imod nogen.

Mon ikke vi faktisk kan være enige om det?

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); indehaver af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Forsiden netop nu
Danmark

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Danmark

Ulf har spist PFOS-forgiftet kød i tre år - men ingen ved, hvor forureningen kommer fra

Danmark For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Styrelse maner til ro efter fund af giftstof i Odense-kød: 'Meget lille risiko' for skadelige konsekvenser

Danmark

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Danmark For abonnenter

USA advarer om russisk angreb på Ukraine

Ukraine/USA/Rusland: Mens Vesten i stigende grad frygter en russisk invasion af Ukraine, tager ukrainerne selv situationen med ophøjet ro.

Udland For abonnenter

Øriget Tonga lider på flere fronter efter voldsomt vulkanudbrud

Der er mindst tre ting, der gør det svært at få nødhjælp frem til Tonga, efter at øriget lørdag blev ramt af et voldsomt vulkanudbrud, der udløste en askesky og en tsunami.

Erhverv

Dansk medicinalfirma vil nedlægge 1000 stillinger

Leo Pharma vil over de næste to år nedlægge 1000 stillinger.

Udland

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Danmark

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Indland

Nye tal: Her er de mest populære børnenavne

Erhverv For abonnenter

Sultne virksomheder øjner udenlandske hænder

Debat

Provokunstneren Uwe Max Jensen i læserbrev: Jeg skylder Novak Djokovic en undskyldning

Erhverv

Novak Djokovic og fruen har købt dansk coronaselskab

Kultur

'Danmarks næste klassiker' er bedste tv i øjeblikket: Det er helt ligegyldigt, hvem der vinder

Debat

DBU: Sidste års succes for dansk fodbold skal bruges til at styrke fællesskabet