Annonce
Danmark

Debat: Vi står skulder ved skulder i kampen mod negativ social kontrol

Annonce

Debat: Udskamning, trusler, grov chikane og løgne. Det er, hvad Halima El Abassi og organisationen Søstre mod vold og kontrol oplever lige nu. Alene fordi de har holdninger og siger dem højt. Vi finder det dybt problematisk, at man risikerer at blive udsat for den slags, fordi man deltager i den offentlige debat om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Og fordi man siger fra over for den kontrol og vold, som nogle kvinder bliver udsat for. For negativ social kontrol er et reelt problem for mange borgere i Danmark med minoritetsbaggrund, hvilket adskillige danske undersøgelser og forskning understreger.


Alle skal have lov til at engagere sig i debatten og i arbejdet med at forebygge negativ social kontrol uden at skulle frygte for, at man bliver udskammet, truet, chikaneret.


Derfor er vi mange foreninger, organisationer, privatpersoner og forskere, der arbejder på at forstå karakteren af negativ social kontrol og på at forbedre vilkårene for dem, der er ofre i konflikterne. Vi arbejder ud fra vidt forskellige metoder og tilgange, og selvom vi ikke er enige om alt, er der én ting, vi bakker fuldt og fast op om: Alle skal have lov til at engagere sig i debatten og i arbejdet med at forebygge negativ social kontrol uden at skulle frygte for, at man bliver udskammet, truet, chikaneret - eller at der bliver sået tvivl om ens motiver.

Vi står sammen, siger fra og danner ring om hinanden, når en kollega bliver udsat for den slags ubehageligheder. Fordi det også er negativ social kontrol. Vi tager gerne debatten, og vi vil gerne have en dialog på et sagligt og oplyst grundlag. Men det er sagen, og ikke enkeltpersoner, der skal stå i centrum for debatten.

Om indlægget

Indlægget er underskrevet af Danner, Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet, KVINFO, LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre, RED, Børns Vilkår, Red Barnet, Søstre mod vold og kontrol, Digitalt Ansvar, Exitcirklen - veje ud af psykisk vold, Als Research, Mariam Moskeen, Joan Søstrene, Soroptimist International Danmark, Etnisk Konsulentteam, Kringlebakken, Krisecenter Birka, Indvandrer Kvindecentret, Center for Magtanalyse, Det Nationale Voldsobservatorium, FAKTI, Feministisk Initiativ, Voldsforebyggelse i Praksis v/ Chris Poole, Sara Omar, forfatterinde, menneskerettighedsforkæmper og statskundskaber, Khaterah Parwani, direktør i LØFT, Geeti Amiri, samfundsdebattør, Halima El Abassi, forkvinde for Rådet for Etniske Minoriteter, Jesper Pedersen, forsker, Negin Jafaar, speciallæge i gynækologi og brevkasseredaktør, Bente Rosenbeck, forsker, Bo Wagner Sørensen, forsker, Inge Loua, psykolog og forfatter, Jens-Martin Eriksen, forfatter, Karen West, samfundsdebattør og frihedsfeminist, Katja Kvaale, antropolog, Kåre Bluitgen, forfatter, Lars Hvidberg, journalist, Morten Ebbe Juul Nielsen, forsker, Sofie Danneskiold Samsøe, forsker, Silvana Mouazan, jurist og samfundsdebattør, Souad Taha, forfatter, Uzma Ahmed, integrationsekspert, Yvonne Mørck, forsker, Maria Bjørn, underviser, Naghmeh Mohmoudi Kashani, bestyrelsesmedlem i ASSTITEJ og Razan Haugaard, forfatter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Danmark

Tre anbefalinger: MeToo på skærmen

Annonce
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Annonce