Annonce
Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder. Pressefoto
Debat

Debat: Verdenstimen og Verdensmål - Skolen kan ændre verden

Debat: Lærere og elever spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling og klodens fremtid. Det er nutidens skoleelever, der skal løfte fremtidens grønne jobs, og som kommer til at udvikle løsningerne på verdens udfordringer. Det er derfor en god idé, at børn og unge lærer om Verdensmål og bæredygtighed, så de kan møde morgendagens udfordringer som kritiske, handlende og ansvarlige samfundsborgere. Bliver de klædt rigtigt på, kan de blive den generation, der for alvor ændrer verden.

Pernille Rosenkrantz-Theil. Pressefoto

Det kan måske lyde lidt uoverskueligt at skulle få noget så abstrakt som bæredygtighed ind i en travl hverdag ude på landets folkeskoler og ungdomsuddannelser. Men faktisk er millioner af børn, unge og lærere over hele kloden allerede i gang. Også herhjemme er der et væld af inspirerende eksempler på, hvordan skoler - fra Gram til Gjern - med stor succes har tænkt Verdensmålene og bæredygtighed ind i undervisningen.

Til de steder, hvor Verdensmålene endnu ikke er kommet på skemaet, er Verdenstimen et godt sted at starte. Det skal være inspirerende, sjovt og let at gå til at lære om, hvordan vi alle kan være med til at skabe en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige og naturen og klimaet har det godt.

Derfor har Verdens Bedste Nyheder taget initiativ til Verdenstimen, der hvert efterår udbreder kendskabet til Verdensmålene på folkeskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. 45 ngo’er og undervisningsorganisationer stiller gratis materialer og aktiviteter til rådighed på verdenstimen.dk.

Vi har under 10 år til at nå Verdensmålene i 2030.

Masser af dygtige og engagerede lærere gør Verdensmålene til virkelighed året rundt både i klasselokalerne, ude i naturen eller på besøg hos en lokal virksomhed. Vi håber, at endnu flere bliver inspireret til at være med. Det vigtigste er at komme i gang. Og at det skal være sjovt, selvom deadlinen er presserende og årsagen alvorlig: Vi har under 10 år til at nå Verdensmålene i 2030. Kloden over kommer der hele tiden masser af konkrete eksempler på, at det kan lade sig gøre at føre verdens vigtigste plan ud i livet.

Nye projekter og politiske tiltag viser, at verden både kan beskytte og genoprette naturen og skabe bedre og sundere liv for klodens befolkning. Skoler og lærere har derfor en afgørende opgave i at vise de yngre generationer, at der er håb for kloden og fremtiden. Og at vi kan nå Verdensmålene, hvis vi alle sammen handler.

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

Tidligere TV 2-profil beretter om fysisk vold på ledelsesgangen

Udland

Tysklands liberale parti godkender regeringsalliance

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre