Annonce
Danmark

Debat: Venstre er et dyrt bekendtskab for Odense

Annonce

Debat:Venstre er ved at udvikle sig til et kronisk dyrt bekendtskab for Odense. Avisen Danmark beretter, at Venstre vil lukke 7.000 uddannelsespladser i universitetsbyerne, og flytte dem til mindre byer.

I Odense vil det betyde fraflytning af studerende og medarbejdere ved de videregående uddannelser. Det er ren gift for Syddansk Universitet, UCL og en studieby som Odense, der har investeret massivt i studieboliger, studieliv og gode rammer for studerende.

Det er desværre ikke første gang, at Venstre koster Odense kassen. I foråret 2020 faldt den længe ventet udligningsreform på plads. Reformen skulle sikre, at Odense og andre kommuner, der i årevis er blevet underkompenseret, får de nødvendige velfærdspenge til børn, ældre og udsatte.

I regeringens udspil skulle Odense have 114 millioner kroner årligt. Venstre insisterede på, at Odense skulle rundbarberes ellers ville de ikke stemme for en ny udligning. Odense fik derfor kun 47 millioner kroner. Venstres forhandling kostede velfærden i Odense 67 millioner kroner ikke bar i år, men hvert år. Skulle vi ikke lade det blive ved det, inden de også fjerner studiepladser fra Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bobler holder isen i ave

Annonce
Indland

Toprytter i en mørk tid

Annonce