Annonce
Debat

Debat: Turistbranchen fortjener et klart svar fra regeringen

Annonce

Corona: Turistbranchen lider som følge af corona-krisen. Sommerhusene står og samler støv. Hylderne i de små butikker ved sommerhusområderne er tomme. Caféerne og restauranterne har lukket ned for besøgende. Ismanden må sidde ensomt i boden og drømme sig til en lang kø af is-elskende familier. Gaderne ligger nærmest så øde hen, at det føles som at gå i en spøgelsesby.

De lukkede grænser tager hårdt på vores turisterhverv – og det kan mærkes flere steder i vores land. For mange byer i Danmark er afhængige af de mønter, der bliver lagt i kassen, når turisterne lægger deres vej forbi vores sommerhusområder. Efter to måneder med stilstand i sommerhusområderne, ser flere allerede nu røde tal på bundlinjen. Og hvis den virkelighed, som turistbranchen ser ind i, fortsætter henover sommeren, ja så bliver det en meget dyster og solfattig sommer for dem.

Derfor er det helt essentielt, når vi taler om en genåbning af Danmark, at turismen bliver tænkt ind i planen. Det er ikke et sekund for tidligt. Og da slet ikke lige nu, hvor vores naboer i Tyskland drøfter muligheden for grænseåbning. Det bliver vi simpelthen også nødt til herhjemme. For vi ved, at nogle af vores turistbranches største kunder for eksempel er tyskere. Vi skylder, at give erhvervet et klart svar på, hvad de kan forvente af fremtiden. Kan de få lov til at tage i mod tyske og norske turister hen over sommeren, eller kan de ikke?

Vi vil derfor opfordre regeringen på det kraftigste til at tænke turismen ind, når de planlægger genåbningen af Danmark. De skylder, at give branchen et klart svar og hjælpe dem til at komme på fode igen. Vi mener, at branchen skal med i åbningen af Danmark. Det ville ikke være til at bære, hvis mange af de restauranter, caféer, sommerhusudlejere og butikker, der er afhængige af turismen, må lukke og slukke før sommeren overhovedet har meldt sin ankomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce