Annonce
Elvir Abaz
Danmark

Debat: Rigsretssagen mod Inger Støjberg er nødvendig

Debat: Beslutningen om at stille Støjberg for Rigsretten er en sejr for demokratiet, retsstaten og borgernes retssikkerhed. Jeg har respekt for Jakob Ellemann-Jensen, Jan E. Jørgensen og andre liberale stemmer i partiet Venstre for at gøre det nødvendige. Det næste uundgåelige skridt må være, at Venstre fratager Inger hendes ordførerskab som retsordfører.

Den 26. november 2020 fremsatte Støjberg sammen med sine venner Pernille Vermund, Naser Khader og Peter Skaarup under et åbent samråd i retsudvalget injurierende og udokumenterede anklager om, at jeg i privaten modarbejder blandt andet integrationen og indsatsen mod negativ social kontrol. Jeg var i Støjbergs og hendes kollegas øjne inhabil til fortsat at beskæftige mig med bandeexit, forebyggelse af radikalisering, ekstremisme og negativ social kontrol.

For at lukke munden på mig lagde Støjberg og de andre retsordførere et klart politisk pres på justitsministeren Nick Hækkerup og ledelsen af Fyns Politi og krævede min udskiftning fra Vollsmose. Det førte til min ufrivillige forflyttelse fra forebeggelsesafdelingen til en anden afdeling i Fyns Politi. At min nærmeste leder og mine samarbejspartnere var mere end tilfredse med min faglighed og min tjenesteudøvelse i det daglige var en ligegyldig detalje for Støjberg og hendes kollegaer.

Nu skal den samme Støjberg paradoksalt nok stå skoleret i Rigsretten for blandt andet at have udøvet negativ social kontrol mod flere asylpar, der uden individuel partshøring og dermed ulovligt blev adskilt fra hinanden.

Rigsretssagen mod Støjberg bliver en dyr affære. Pengene og ressourcerne kunne sikkert bruges på noget andet. Men når en minister bryder loven og gentagne gange hovmodigt vildleder folketinget, undergraver pågældende minister borgernes tillid til folkestyret og retsstaten.

Både ombudsmanden, instrukskomissionen og uafhængige advokater har betegnet Støjbergs praksis som værende ulovlig. Derfor er man fra Folketingets side desværre i nød til at markere og statuere et eksempel.

Det samme vil nogle ud fra samfundsøkonomiskeøkonomisk perspektiv indvende i forhold til politibebeskyttelse af Paludan, hvis provokerende ghetto turné indtil videre har kostet skatteborgerne over 100 millioner kroner. Det koster dyrt at forsvare demokratiet, retsstaten og ytringsfriheden. Men vi har ikke råd til at lade være.