Annonce
Niels Flemming Hansen. Foto: Det Konservative Folkeparti
Debat

Debat: Nej, du får ikke et dårligt liv af at arbejde

Debat: Til gengæld får alle andre et dårligt liv af, at du ikke arbejder. Det er mit svar til en 33-årig kvinde, som i onsdags stod frem i Avisen Danmark. Mette færdiggjorde sin kandidatuddannelse i pædagogisk filosofi for to år siden. Lige siden har hun været på dagpenge. Kvinden er ikke syg. Hun mener blot, at hendes liv på dagpenge er bedre end et liv på arbejdsmarkedet.

Danskerne betaler for alle unges uddannelse. Folkeskole, gymnasiet samt fem års videregående uddannelse. Vi har tilmed betalt SU under uddannelsen. Det gør vi, fordi vi i Danmark ønsker, at alle har lige muligheder for uddannelse.

Men når man vælger en uddannelse med høj arbejdsløshed og efterfølgende vælger at få dagpenge, fordi drømmejobbet ikke blev serveret på et sølvfad, så betyder det, at danskerne nu også skal betale til folk, som ikke arbejder. Det til trods for, at vi har finansieret 18 års uddannelse. Hvorfor går hun ikke på arbejde? Jamen det har hun ikke lige lyst til. Den 33-årige kvinde mener nemlig, at hun får et dårligere liv af at tage et arbejde uden for hendes uddannelsesområde.

Jeg mener, at det er alle andre, der får et dårligt liv af, at hun ikke arbejder. For det er os, der faktisk går på arbejdsmarkedet, der betaler gildet. Det er vores velfærd, der sænkes. Dem der faktisk yder noget.

I øvrigt mener jeg, at den 33-årige kvinde bør tænke over, at et hvilket som helst arbejde ikke blot vil være fordelagtigt for samfundet og arbejdsmarkedet, som i øvrigt har over 65.000 ledige stillinger. At gå på arbejde er også berigende for den enkelte, fordi det bl.a. afføder personlig succes og ansvar.

På baggrund af det glæder det mig, at dimittendsatsen sænkes. Det fordrer nyuddannede til at gå ud på arbejdsmarkedet. Når studerende er så heldige, at få SU mens de læser foruden betalt uddannelse, synes jeg, at det er rimeligt og retfærdigt at kræve, at hvis man kan, så skal man tage et arbejde og bidrage til Danmark, når man har færdiggjort sin uddannelse.

Nyuddannede folk, der kan arbejde, skal arbejde. De skal ikke på dagpenge.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Indland

79 grønlandske isbjørne er dræbt i nødværge siden 2007

Udland

Ligdele fundet i Florida tilhører mistænkt forlovet i drabssag

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Polen/EU: Der var lagt op til skældud og vrede miner, da EU's stats- og regeringschefer torsdag skulle drøfte det opgør, Polen har taget med EU's traktater.

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge