Annonce
Læserbrev

Debat: Lad nu være med at ødelægge vores arbejdspladser ved at sænke beløbsgrænsen

Debat: Mange virksomheder mangler arbejdskraft lige nu. Det kan vi godt mærke i de virksomheder, vi arbejder. Tempoet er højt, og vi knokler for at nå det hele.

Erhvervslivet og politikerne i blå blok vil gerne have adgang til mere udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for Europa. De foreslår at sænke beløbsgrænsen, som er den løn inklusive feriepenge og pension, som en udlænding skal have for at få opholdstilladelse i Danmark.

Thomas Jacobsen. Privatfoto
Jesper Knoth Jakobsen. Privatfoto

De blå partier og erhvervslivets organisationer vil have grænsen sænket fra i dag 448.000 kroner om året til 360.000 kroner om året.

Kære politikere, vil I ikke nok lade være med dette? Det vil ødelægge vores arbejdspladser og vores arbejdsliv, hvis vi pludselig får en masse udenlandske kolleger, der skal have langt mindre i løn end os andre.

I dag fungerer begge vores arbejdspladser rigtig godt, fordi vi har gode løn- og arbejdsvilkår. Vi har en overenskomst, der sikrer, at vi lønmodtagere kan leve et godt familieliv i Danmark, samtidig med at virksomhederne har overskud.

Vores arbejdspladser fungerer rigtig godt til glæde for alle - det skal vi ikke lave om på.

Hvis der pludselig kommer en masse billige udlændinge, vil vi blive trykket på både løn- og arbejdsvilkår, hvilket vil gå ud over vores børn og familier. Vi skal konkurrere med billige udlændinge, som ikke skal forsørge en familie i Danmark, men et andet sted, hvor leveomkostningerne er langt lavere.


Hvis der pludselig kommer en masse billige udlændinge, vil vi blive trykket på både løn- og arbejdsvilkår, hvilket vil gå ud over vores børn og familier. Husk på, at vi skal betale husleje, bil og børnehave i Børkop, ikke i Bangladesh.

Fra debatindlægget

Det er simpelthen ikke rimeligt og retfærdigt i en tid, hvor arbejdsgiverne og virksomhedsejerne tjener styrtende med penge som følge af opsvinget. Husk på, at vi skal betale husleje, bil og børnehave i Børkop, ikke i Bangladesh.

Når virksomhederne mangler arbejdskraft, synes vi, at virksomhederne skal gå på jagt efter mere arbejdskraft hos vores egne ledige. De seneste tal viser jo, at vi har mere end 80.000 ledige herhjemme - der er stadig mange at tage af.

Vi synes også, at virksomhederne skal gøre en ekstra indsats for at hente nogle af de 14 millioner ledige, der i dag er i Europa. Her kan virksomhederne hente arbejdskraft uden bureaukratisk bøvl - blot det sker på overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår.

Endelig skal virksomhederne blive meget bedre til at oprette praktikpladser til de unge. Trods opsvinget er der fortsat 14.000 unge, der mangler en praktikplads.

Politikerne på Christiansborg skal lade være med at ødelægge vores arbejdspladser ved at invitere billige udlændinge til Danmark.

Vi skal ikke have mere social dumping og socialsnyd, tværtimod, vi skal have mindre!

Lad os bruge vores egne ledige og måske nogle flere robotter - det vil være meget bedre for os alle sammen, også for politikerne.

Forsiden netop nu
Danmark

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Danmark

DF'er langer ud efter partidronning: Pia blander sig for meget

Erhverv

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Dansk piratmission ventes at runde 177 millioner kroner

Udland

Udvalg vil udspørge Ivanka Trump om stormløb

Danmark

Anjas operation er blevet udskudt to gange: - Man skal omstille sig til det hver gang

Ventetider: Anja Kulby Rick fra Sønderborg er en af de tusindvis af danskere, der har fået udskudt en operation som følge af belastning på sygehusene fra coronavirus og sygeplejestrejke. To gange endda.

Danmark

- Vi står jo tilbage med en masse spørgsmål: Borgere skal smide kilovis af kød ud, men det har ikke været farligt at spise det, siger myndighederne

Seden: Harmløst eller potentielt alvorligt?

Udland For abonnenter

Vestens ledere advarer om høj pris for russisk angreb på Ukraine

Det bliver dyrt, hvis Rusland går ind i Ukraine militært.

Danmark

Dall: Derfor er spionsag katastrofal for regeringen

Danmark

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Danmark

overblikket her: DF's folketingsgruppe er splittet i formandsstrid

Danmark

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Indland

Regeringen kommer med plan for restriktionerne på onsdag

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Kultur For abonnenter

Ralph Fiennes imponerer i 'The King's Man': Overvældende, overrumplende og næsten perfekt

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling