Annonce
Jan Johansen
Debat

Debat: Kritik af forsvarsministeren Trine Bramsen var urigtig og ufin

Debat: I sidste uge angreb de borgerlige partier med Lars Chr. Lilleholt (V) i spidsen landets forsvarsminister. De beskyldte hende for at have møvet sig ind til et interview med den nytiltrådte forsvarschef.

Selvom forsvarsministeren afviste dette, og det klart blev underbygget af alle dokumenter i sagen, så fortsatte de borgerlige partier deres angreb.

Nu har forsvarschefen i et interview med Politiken så slået fuldstændig fast, at de borgerliges påstande var urigtige. Der var fra forsvarschefen selv et klart ønske om, at forsvarsminister, Trine Bramsen, deltog i interviewet. Dette for at signalere sammenhold og give fælles svar på såvel de politiske som millitærfaglige udfordringer.

Interesseren fra medierne for denne klare konstatering har været begrænsede. For det er der jo ikke meget konflikt i. Det ville være ordentlighed, hvis Lars Chr. Lilleholt gav Bramsen en undskyldning. Det kan man nok næppe forvente. Og derfor kan man jo så blot minde om, hvad det var for et Forsvarsministerium, som Venstre efterlod. Siden Claus Hjort forlod ministeriet, er det væltet ud med sager om svindel, nepotisme og magtmisbrug. Vel og mærke sager fra den tid, hvor Claus Hjort havde ansvaret for Forsvarsministeriet.

Forsvarsministeriet – herunder Forsvaret – er en fantastisk organisation. Med tusindvis af dybt dedikerede medarbejdere, der hver dag går på arbejde for Danmarks tryghed og sikkerhed. Det har vi i Socialdemokratiet respekt for. Og det er netop i respekt for det store flertal, der overholder alle regler og rammer, at der skal være klare retningslinjer for de, der ikke gør. Det arbejde står Socialdemokratiet og forsvarsminister Trine Bramsen i spidsen for. Det ville klæde Venstre, hvis de stoppede deres urigtige angreb – og i stedet bakkede op.