Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Mikael Busch.
Debat

Debat: Jeg er stadig bange for Barbara Bertelsen

Debat: ”Hvornår (…) lægger I jer ned og ruller jer?”, ”Max ydmyghed”, ”Bare hiv plasteret helt af” (blinkesmiley) etc.

Der er ikke tale om beskeder fra en rockerrelateret korrespondance i forbindelse med et bandeopgør. Tekstbeskederne stammer som bekendt fra Barbara Bertelsen, departementschef i Statsministeriet og dermed landets øverste embedskvinde. Vi er lysår fra Sir Humphrey Applebys slebne elegance i den legendariske tv-serie ”Javel, hr. Minister”.

Men Barbara Bertelsen er en drøm for politikere og ministre, sagde Mogensen og Kristiansen i deres Tirsdagsanalyse på TV2 News. Hun går til stregen og måske endda lidt over den, i ministerens tjeneste. Barbara Bertelsen er ”passioneret”, sagde Søren Pind i et radioprogram med titlen ”Mettes højre hånd”. For Pind, som kender hende fra sin tid som justitsminister, er Bertelsen en sand heltinde.

Barbara Bertelsens stjernestund var da hun - før de fleste andre - var opmærksom på, at virustypen covid-19 var begyndelsen til en verdensomspændende pandemi, som før eller senere ville nå Danmark. Med ordene ”Hope is Not a Strategy”, bankede embedskvinden, som er berygtet for sin rundhåndede uddeling af voksenskældud, sundhedsmyndighederne på plads.


Er det virkelig en tilstræbt neutral og uhildet embedsmands/-kvindes opgave at dirigere og monitorere en fyring af en minister, in casu Mogens Jensen?

Fra klummen


Men Bertelsens stil har også en bagside. Hun var vel den, der burde være opmærksom på den manglende lovhjemmel til at slå landets mink ihjel. Hvem ellers? Måske forhindrede hendes tætte, næsten symbiotiske relation til landets statsminister hende i at bevare det kølige overblik?

Og de offentliggjorte tekstbeskeder må give anledning til at spørge: Er det virkelig en tilstræbt neutral og uhildet embedsmands/-kvindes opgave at dirigere og monitorere en fyring af en minister, in casu Mogens Jensen?

Allerede da Barbara Bertelsen for en halv snes år siden var vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, havde hendes kontante facon alvorlige konsekvenser for en bestemt samfundsgruppe: Forud for overenskomstforhandlingerne i 2013 medvirkede Barbara Bertelsen til at orkestrere en desavoueringskampagne mod landets folkeskole- og gymnasielærere.

Kampagnen lykkedes. Vi undervisere kom til at løbe hurtigere. Undervisningens kvalitet blev formentlig påvirket i negativ retning, men det må betragtes som en slags collateral damage i en højere sags tjeneste. Barbara Bertelsen blev belønnet med posten som departementschef i Justitsministeriet.

Jeg er stadig bange for Barbara Bertelsen.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Forsiden netop nu
Danmark

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Danmark

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Podcasts

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh debatterer muligt landsforræderi og uddeler blå mærker til Messerschmidt og Krarup

Debat

Debat: Lad ikke EU splitte Nato

Udland

Ukraine: Ny russisk offensiv i øst kan få afgørende følger

Kultur For abonnenter

Smartphone fylder 15 år: Teenageren i vores lomme

Smartphone: Det var noget galt i bilens lastrum. Den afghanske dreng og de øvrige flygtninge havde svært ved at trække vejret, og der var ved at udbryde panik, for ingen kunne høre dem råbe eller banke på vognens sider.

Indland

Endnu et tilfælde af abekopper konstateret i Danmark

Der er konstateret endnu et dansk tilfælde med abekopper.

Danmark

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Klima: Der skal være 10.000 vindmøller og en håndfuld energiøer i Nordsøen inden 2030. Det skal alt sammen forbindes med store kabler til både Danmark og Centraleuropa og sikre grøn strøm til over 200 millioner mennesker.

Erhverv

Så kommer kameraerne for alvor op på fiskekutterne: - De skal dokumentere, at reglerne overholdes

Danmark

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Læserbrev

Stop nu den afgiftsrabat for plug-in-hybridbiler

Læserbrev

Den lokale håndværker kan være med til at sætte en prop i Putins gas

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Indland

To forfattere udtræder af Det Danske Akademi og gør plads til nye

Læserbrev

Bonnichsen: Regeringen burde sidde på anklagebænken og for længst være faldet på sagen