Annonce
Mikael Busch.
Debat

Debat: Jeg er stadig bange for Barbara Bertelsen

Debat: ”Hvornår (…) lægger I jer ned og ruller jer?”, ”Max ydmyghed”, ”Bare hiv plasteret helt af” (blinkesmiley) etc.

Der er ikke tale om beskeder fra en rockerrelateret korrespondance i forbindelse med et bandeopgør. Tekstbeskederne stammer som bekendt fra Barbara Bertelsen, departementschef i Statsministeriet og dermed landets øverste embedskvinde. Vi er lysår fra Sir Humphrey Applebys slebne elegance i den legendariske tv-serie ”Javel, hr. Minister”.

Men Barbara Bertelsen er en drøm for politikere og ministre, sagde Mogensen og Kristiansen i deres Tirsdagsanalyse på TV2 News. Hun går til stregen og måske endda lidt over den, i ministerens tjeneste. Barbara Bertelsen er ”passioneret”, sagde Søren Pind i et radioprogram med titlen ”Mettes højre hånd”. For Pind, som kender hende fra sin tid som justitsminister, er Bertelsen en sand heltinde.

Barbara Bertelsens stjernestund var da hun - før de fleste andre - var opmærksom på, at virustypen covid-19 var begyndelsen til en verdensomspændende pandemi, som før eller senere ville nå Danmark. Med ordene ”Hope is Not a Strategy”, bankede embedskvinden, som er berygtet for sin rundhåndede uddeling af voksenskældud, sundhedsmyndighederne på plads.


Er det virkelig en tilstræbt neutral og uhildet embedsmands/-kvindes opgave at dirigere og monitorere en fyring af en minister, in casu Mogens Jensen?

Fra klummen


Men Bertelsens stil har også en bagside. Hun var vel den, der burde være opmærksom på den manglende lovhjemmel til at slå landets mink ihjel. Hvem ellers? Måske forhindrede hendes tætte, næsten symbiotiske relation til landets statsminister hende i at bevare det kølige overblik?

Og de offentliggjorte tekstbeskeder må give anledning til at spørge: Er det virkelig en tilstræbt neutral og uhildet embedsmands/-kvindes opgave at dirigere og monitorere en fyring af en minister, in casu Mogens Jensen?

Allerede da Barbara Bertelsen for en halv snes år siden var vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, havde hendes kontante facon alvorlige konsekvenser for en bestemt samfundsgruppe: Forud for overenskomstforhandlingerne i 2013 medvirkede Barbara Bertelsen til at orkestrere en desavoueringskampagne mod landets folkeskole- og gymnasielærere.

Kampagnen lykkedes. Vi undervisere kom til at løbe hurtigere. Undervisningens kvalitet blev formentlig påvirket i negativ retning, men det må betragtes som en slags collateral damage i en højere sags tjeneste. Barbara Bertelsen blev belønnet med posten som departementschef i Justitsministeriet.

Jeg er stadig bange for Barbara Bertelsen.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

Tidligere TV 2-profil beretter om fysisk vold på ledelsesgangen

Udland

Tysklands liberale parti godkender regeringsalliance

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre