Annonce
Debat

Debat: Identitetspolitikkens ødelæggende potentiale

Annonce

Debat: Med forslaget om at tillade juridisk kønsskifte til unge under 18 år er identitetspolitikkens ideologi nu også rykket ind i børneværelserne. Nu skal det tillades børn at træffe et valg, som har skæbnesvangre konsekvenser resten af deres liv – også selv om Sundhedsstyrelsen siger, at der er tale om en ”reversibel foranstaltning” – at kønsskiftet kan ”rulles tilbage”.

Identitetspolitikken har på den ene side opløst samfundene til rene individsamfund, mens man på den anden side nidkært vogter over de samme individers rettigheder som gruppe. Det kan være alt fra afroamerikanere til transkønnede eller fra muslimer til homoseksuelle. Hvis de føler sig krænkede – eller måske navnlig, hvis nogle føler sig krænkede på deres vegne - har de omgående ret (og måske pligt) til at protestere på vegne af hele deres fællesskab.

Ja, faktisk handler kappestriden mest af alt om, hvem der lige ”kan stramme skruen ekstra” og opfinde en ny kategori af mennesker, der bør føle sig krænkede over denne eller hin historiske uretfærdighed eller overgreb på fjerne forfædre.

Undtaget fra offerrollen synes kun den hvide midaldrende mand at være – for selv hvide kvinder kan jo påberåbe sig en offerrolle i kraft af deres køn. Set i det lys må identitetspolitikken siges at koncentrere al hadefuld opmærksomhed på den hvide europæiske mand.

Selv om han aldrig har ejet slaver eller profiteret af slavehandel, er hans iboende eller ”strukturelle” egenskaber grådighed og blodtørst. Selv om han foregiver at være tilhænger af demokrati og ligestilling, er han kvindeundertrykkende og sexistisk. Kun fordi den ”indre svinehund” holdes nede gennem samfundsinstitutionernes og mediernes daglige formaninger, kan han gå frit omkring.

Erstat den hvide mand med en hvilken som helst gruppe, og det vil være åbenlyst, at der er tale om intet mindre end skinbarlig racisme. Heldigvis udstillede organisationen Black Lives Matter på en kluntet måde sin racisme ved at forbyde hvide demonstranter at råbe med på visse paroler, da forårets demonstrationer satte København på den anden ende.

Identitetspolitikken har knust drømmen om et sammenhængende samfund i USA – og den truer med at gøre det samme med sammenhængskraften her i landet, hvis vi ikke siger fra i tide. Tag den ud af vores samfund. Tag den ud af børneværelserne. Omgående!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Kultur

Vestkystens glemte kunstnerkoloni

Danmark

Plantekød og pølsesnak

Annonce