Annonce
Anna Kirstine Bredal, 3. g'er, Silkeborg Gymnasium.
Debat

Debat: Hold kontakten - vi kan lære af udlandsdanskere

Debat: Udlandsdanskere er en overset og mulig kilde til fortsat udvikling, som vi i Danmark bør benytte os af - der er faktisk ingen, som fortæller om dem.

Det er for ringe, at vi i Danmark ikke har en større viden om og en tættere kontakt til danske immigranter i USA og Canada. Alene i USA er der i dag 1,5 millioner dansk-amerikanere. Danskere, som vi i Danmark ingen officiel kontakt har til. Deres eksistens bliver hverken dækket af medierne eller regeringen.

Vi burde opsøge en kontakt for at få en øget forståelse og viden om Canada og USA samt lære om livet som dansker i udlandet. Vi har  i udlandet så mange danskere, som kender til den danske kultur og samtidig har kendskab til en anderledes, udenlandsk kultur. Hvorfor udnytter vi ikke det i den danske debat?

I dag er der tendens til, at flere og flere danskere vælger at flytte til udlandet. Vi i Danmark bør benytte deres viden og oplysninger til en fortsat udvikling af Danmark.

Det er ikke længe siden, jeg selv var på studietur i Canada. En del af turen inkluderede et besøg hos den dansk-lutherske kirke i midten af Toronto. Her mødtes vi med danskere bosat i Canada for at høre deres historie. Besøget fik flere af os elever til at sætte store spørgsmålstegn, for her gik det op for os, at vi faktisk ingenting ved om danskerne i udlandet.


Flere og flere danskere vælger at flytte til udlandet. Vi bør benytte deres viden og oplysninger til en fortsat udvikling af Danmark.

Fra debatindlægget


Elisabeth var en af de dansk-canadiere, som mødte op for at fortælle sin historie. Elisabeth kom til Canada i 1950’erne sammen med sin nu afdøde mand. Dengang var de begge færdiguddannede unge menneske bosat i København klar til at stifte familie. Dog stod de dengang over for et boligmarked med stærkt voksende boligpriser, som de økonomisk ikke kunne følge med på.

Anna Kirstine Bredal.

Samtidig var der i denne tidsperiode stor tilflytning til Nordamerika - til Canada og til storebroren USA - fra flere dele af Skandinavien og Europa. To nye, kæmpe lande var blevet skabt, her var alt større, og alt var muligt. "The American Dream" var med til at få næsten 70.000 danskere til at flytte til Nordamerika i 1950’erne. I dag menes op imod 170.000 canadiere at have danske rødder.

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

En uge efter Martin Jensen-koncert er ti Omikron-tilfælde fundet

Udland

Tysklands liberale parti godkender regeringsalliance

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre