Annonce
Debat

Debat: Hjemsendelsesstyrelsen kan bo i Sønderjylland

Mattias Tesfaye, du er blevet snydt.

Det håber jeg i hvert fald.

For alternativet er, at du og Socialdemokratiet har brudt et af jeres gode valgløfter og vendt jeres politik 180 grader.

Jeg taler om Hjemsendelsesstyrelsen. En ny statslig styrelse, der nu pludselig og på trods af alle valgløfter, bliver placeret i hovedstadsområdet.

Før valget var det et fast socialdemokratisk løfte, at alle nye statslige arbejdspladser skal placeres udenfor hovedstadsområdet.

Som daværende finansordfører Benny Engelbrecht sagde til Ritzau i februar 2018: ”Næste naturlige skridt er, at man fokuserer på, at de nye statslige arbejdspladser, der oprettes, oprettes i provinsen.”

Alligevel bliver denne regerings første nye statslige styrelse placeret i Birkerød med 250 arbejdspladser, hvoraf i første omgang 50-60 stillinger skal nybesættes, mens resten skal hentes ind fra andre styrelser, ministerier og politiet.

Med den let gennemskuelige og manipulerende undskyldning, at ”det er eksisterende arbejdspladser, som vi skal have nye folk til,” fastholder Tesfaye placeringen af den nye styrelse i Birkerød.

En undskyldning, som den ellers driftssikre Tesfaye papegøjeagtigt lirer af fra et eller flere embedsmandsnotater, som Slotsholmens embedsmænd har udstyret ham med. Det er den slags notater, som embedsmændene altid bruger til at forsvare deres egne arbejdspladser omkring Slotsholmen og dermed også sikre sig selv gode lokale karrieremuligheder.

Helt ærligt, Tesfaye, det må du kunne gennemskue og tilbagevise.

Argumentet, at en lignende arbejdsfunktion tidligere er blevet udført i og omkring Slotsholmen, er jo netop kernen i problemet. Det er det, vi skal have ændret på, så staten får en tilstedeværelse overalt i Danmark. Og jeg er sikker på, at embedsmændene også som sædvanligt har skrevet notater om, at det vil være svært at finde den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft andre steder i Danmark.

Men den gælder heller ikke. Indflytningen til det Danmark, hvor to tredjedele af danskerne bor, er gået rigtigt godt, og masser af undersøgelser bekræfter, at der er rigelig med kvalificeret arbejdskraft til stede alle steder i Danmark. Og mange af de indflyttede institutioner har allerede i dag højere produktivitet, end de havde i København, hvor deres medarbejdere med stor entusiasme deltog i Slotsholmens evindelige stole-leg, der sikrer den enkelte embedsmand evigt avancement, den enkelte institution lav anciennitet og faglig erfaring og departementscheferne et korps af dybt loyale embedsmænd – altså loyale mod dem og hele stole-leg-systemet – ikke loyalitet mod den enkelte institution og den faglighed, der burde være det vigtigste i en statslig styrelse eller institution.

Altså, kære Mattias Tesfaye: Om igen. Hold dig til Socialdemokratiets politik. Lev op til partiets valgløfter. Lad være med at optræde som en viljeløs papegøje i embedsmændenes spil. Opret Hjemsendelsesstyrelsen et sted i det lokale Danmark. Sønderjylland, der ved noget om grænser og europæiske spørgsmål, vil være en oplagt mulighed.

Kim Ruberg
Forsiden netop nu
Danmark

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Danmark

Ændring af dagpengesatsen på vej - nogle ledige får mere i posen, andre får mindre

Danmark For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Podcasts

Lyt: Mads og Lena vil vise Udkantsdanmark gennem "Årgang 2020"

Indland

Flere danskere lever videre efter at have fået kræft

Udland

Baltiske lande vil sende våben til trængt Ukraine

Udland

Den amerikanske rocksanger Meat Loaf er død, 74 år

Den amerikanske rocksanger og skuespiller Michael Lee Aday, kendt som Meat Loaf, er død, 74 år.

Danmark For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Hedensted: Halvanden måneds kamp mod DSB slutter nu med en lykkelig udgang for 16-årige Phillip Rytter Jensen fra Hedensted.

Podcasts

Lyt: Stædig og sej men uden overblik - Årsager til Kristian Thulesen Dahls nedtur findes i barndommens Nørre Snede

Han kan tale solen sort, han er fantastisk til tal, og så er han sej, lyder de positive bedømmelser af Kristian Thulesen Dahl fra to politiske reportere i podcasten "Ugens vigtigste".

Erhverv

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Danmark

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Kultur For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Indland

Regeringen skruer ned for kapaciteten for hurtigtest

Danmark

Politifolk uenige om hvordan minkplan endte på regeringsmøde

Erhverv

Færre vejrskader med til at give Topdanmark rekordoverskud

Kultur For abonnenter

Ralph Fiennes imponerer i 'The King's Man': Overvældende, overrumplende og næsten perfekt

Debat

Justitsministeren i debatindlæg: Vi skal holde hånden under fængselsbetjentene