Annonce
Peter Skaarup
Danmark

Debat: Historisk hetz imod Inger Støjberg må stoppe

Debat: Hvorfor lave en underskriftsindsamling for Inger Støjberg, når partierne på Christiansborg allerede har bestemt sige for at sende Støjberg for rigsretten? Det spørgsmål har flere – særligt i det kosmopolitiske Twitter-segment – spurgt mig om. For mig er svaret klart, partierne på Christiansborg bør vågne op, lytte til borgerne og indse deres historiske fejl.

En rigsretssag er nemlig først og fremmest et politisk værktøj, hvor Folketinget er anklagemyndighed. At sige andet er et fejlskud af dimensioner. Derfor kan det være legitimt at være for og imod en rigsret. Men man skal dog huske at rigsretten er det stærkeste instrument, Folketinget kan tage i anvendelse.

Derfor er det totalt disproportionalt at sende Inger Støjberg for en rigsret. Barnebrudssagen egner sig på ingen måde til rigsretten, i stedet skulle Folketinget være opgaven voksen og håndtere det som i så mange gange lignende sager. Til dem der skulle have glemt det, kan jeg minde om daværende justitsminister Morten Bødskov, der i sin forklaring til Folketingets Retsudvalg om en aflyst studietur til Christiania talte direkte usandt, idet han anvendte en såkaldt ”nødløgn”.

Der var også daværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, der i strid med flere internationale konventioner nægtede statsborgerskab til blandt andet 30 statsløse palæstinensere, der havde søgt herom efter reglerne. Og der mindes om Annette Vilhelmsen, der som social-, børne- og integrationsminister i strid med reglerne gav særbehandling og 1 million kroner til foreningen Stemmer på Kanten.

Det er blot nogle af de sager som Folketinget klarede uden en rigsret, og det er netop de sager, der viser den fuldstændige mangel på proportionalitet og udstiller et flertal af partiernes ønske om at smadre den stramme udlændingepolitik ved at stemme Inger Støjberg for rigsretten.

Man skal passe på med at kalde begivenheder for ’historiske’, men når rigsretten ikke har været i brug siden 1993, så er det, som vi i er vidne til i disse dage en historisk begivenhed. I Dansk Folkeparti mener vi, at det er en historisk fejlbeslutning. Derfor har vi brug for at høre det danske folk, inden et flertal i Folketinget foretager et gevaldigt spild af skatteborgernes penge.