Annonce
Tag ud i sommerlandet, ryk på hotel i weekenden, bestil en overnatning på det lokale bed & breakfast, tag en tur i forlystelsesparken eller en uge i sommerhus et nyt sted i Danmark, skriver Rolf Kjærgaard. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Debat

Debat: Derfor skal vi investere i turismeindustrien

Debat: Vandreture ved Vadehavet, by-ferie i København eller en tur til Thy? Sommeren er over os og ligesom sidste år er vi mange, der tager turen rundt i Danmark og nyder godt af nye kartofler og frisk fisk.

Det er gået op for os, at de storslåede natur- og kulturoplevelser ikke kun findes ude i verden, men også er at finde i egen baghave. Det er en vigtig erkendelse. For vælger du ’bare’ en ferie i Danmark, vælger du også at bidrage til at sætte gang i vækst og økonomi.

Turismen og oplevelsesindustrien har været ramt under coronakrisen. De udenlandske turister er udeblevet og flere nedlukninger har desværre betydet, at mange restauranter, hoteller, feriebyer, mv, har stået i en usikker situation.

Selvom danskerne i høj grad har taget det danske sommerland til sig, er Danmark en del af en global verden, og vi mangler fortsat de internationale turister som konsekvens af coronakrisen. I 2020 endte antallet af overnatninger hos danske feriehuse, hoteller, campingpladser, feriebyer mv. på 44,6 mio. ifølge Danmarks Statistik. Det er en mærkbar nedgang på 20 pct. fra 56,1 mio. overnatninger i 2019.

Det er afgørende, at vi fortsat kan skabe store oplevelser i Danmark for både danske og udenlandske turister. Turismen bidrager markant til at skabe vækst og omsætning. Men måske vigtigst af alt: I 2019 vurderede VisitDanmark, at turismen bidrog til at skabe og fastholde mere end 169.000 arbejdspladser i hele Danmark. Derfor har Regeringen og Folketinget også søsat en række hjælpepakker, der skal bidrage til at holde hånden under disse brancher igennem krisen. Den opgave er vi med til at løfte i Vækstfonden. Det er disse arbejdspladser, vi i Vækstfonden skal være med til at holde hånden under.

Arbejdspladserne i turismeindustrien er med til at sætte Danmark på verdenskortet og bidrager til at tiltrække folk fra hele verden til vores smukke kyster og gamle byer. Det er 169.000 uundværlige arbejdspladser, som er med til at give penge i kassen og skabe natur- og kulturoplevelser til glæde for alle. Men det er også mange af disse arbejdspladser, som har set levegrundlag forsvinde under krisen. Det skal vi gøre, hvad vi kan, for at undgå.


Arbejdspladserne i turismeindustrien er med til at sætte Danmark på verdenskortet.


Derfor har vi i Vækstfonden iværksat en række initiativer: Med Vækstfondens covid-19-finansiering kan vi række hånden ud til virksomheder, der fortsat er ramt af coronakrisen. Vi kan også være med til at genstarte virksomhederne med en række egenkapitals-lignende produkter via Genstartsfonden. Uanset hvilken type kapital, virksomhederne har behov for, står vi klar i Vækstfonden. For det er netop nu, at indsatserne skal gøres for at vriste sig fri af coronakrisens klør på den længere bane. Så virksomheder, der er sunde, også er her om et, to og tre år.

Det seneste år har vi været med til at yde en lang række finansieringer til turisme- og oplevelsesindustrien. Vi har været med til at hjælpe mere end 150 turismevirksomheder med finansiering det seneste halvandet år. Og vi er klar til at sætte ind over for endnu flere.

Sammen skal vi sørge for, at særligt hårdt ramte brancher som turismeindustrien også har risikovillig kapital til nye investeringer, så krisen ikke sætter os tilbage og betyder, at vi ikke længere kan tilbyde samme kvalitet og muligheder som tidligere.

Vi skal alle sammen gøre vores for at sætte ting i gang og mennesker i arbejde i Danmark. Derfor en opfordring: Tag ud i sommerlandet, ryk på hotel i weekenden, bestil en overnatning på det lokale bed & breakfast, tag en tur i forlystelsesparken eller en uge i sommerhus et nyt sted i Danmark.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Blå og røde partier kræver stop for folkeskolelukninger

Danmark

Parlamentet suspenderet: Stor test af Tunesiens skrøbelige demokrati

Debat

Negative renter er ikke noget bankerne har fundet på

Podcasts

Genhør "Danmark fortæller": Søvnløshed: Det hjælper ikke at tømme køleskabet og kigge vredt på Månen

Podcasts

Seks konkrete råd: Sådan børnesikrer du internettet

Podcasts For abonnenter

Mortens Madklub byder på iberisk eventyr til din sommergrill

Udland

WHO opfordrer til skrap regulering af e-cigaretter

E-cigaretter og lignende apparater er skadelige for helbredet og skal underlægges regulering.

Debat

Messerschmidt i kronik: Er Nationalmuseet spændt for en politisk vogn?

Der er råddenskab i Danmarks rige, siger Hamlet. Og i dag 400 år senere, må vi i hvert fald sige, at der er råddenskab i København – nærmere bestemt på Nationalmuseet, hvor man på den ene side lader Jim Lyngvild digte vildt og fantasifuldt om vikingetiden, men på den anden side manipulerer med videnskabelige kendsgerninger for at få dem til at passe ind i en politisk mission om at gøre Egtvedpigen til en tysk indvandrer i stedet for at lade hende være den danske pige, vi alle kender fra skolebøgerne.

Indland

FAKTA: Over tre millioner borgere er færdigvaccinerede

Der er nu over tre millioner danske borgere, som har fået det afsluttende stik med en coronavaccine.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Debat

Vestens fallit i Afghanistan

Debat

Opbakning og sympati til sygeplejerskerne

Læserbrev

Stop den negative rente

Debat

Dansk arbejdskraft til danske arbejdspladser

Erhverv

Flere mindre lejligheder sættes til salg op til studiestart

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse af 'Damaskus': Syrien på tærsklen til borgerkrig

Debat

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling