Annonce
Debat

Debat: Dannebrog tilhører os alle

Debat: Hvor er det vidunderligt at bevæge sig rundt i vort skønne land denne sommer. Overalt mødes man af danske flag, som vajer smukt over land og by. Det skyldes naturligvis i særlig grad vores fodboldlandshold, som har klaret sig så flot ved EM. Det har skabt en eufori, som vi skal helt tilbage til triumfen i 1992 eller de glade dage med 80’er-landsholdet for at finde. Tak for det!

Denne sommer demonstrerer således også det selvfølgelige, at Dannebrog tilhører os alle sammen. Ingen kan tage patent på det. Det er ikke statens eller militærets, som man nogle gange ser i andre lande. Det tilhører ikke et bestemt parti eller en bestemt gruppering. Det tilhører alle danskere, som måtte have lyst til at bruge det.

Dermed kan jeg forhåbentligt også berolige alle de urolige sjæle, som har det lidt svært med pludselig sådan at gå at glæde sig over at være dansk - og være glad for Dannebrog. For der findes faktisk nogle af vores landsmænd, som har italesat, at det dybest set har været sådan lidt småracistisk og ekskluderende at flage med Dannebrog. Som har beskrevet det, som om det kun er nogle fæle DF-nationalistiske typer, der har vist glæde over det nationale symbol.

Nogle af dem har her i sommer skrevet om, hvor dejligt det har været, at flaget nu er taget “tilbage“ fra DF. Som om vi har haft patent på Dannebrog.

Og indrømmet, vi er i Dansk Folkeparti svært glade for Dannebrog. Verdens ældste nationalflag. Og selvsagt verdens smukkeste. Et symbol på nationalt fællesskab og sammenhold. Det er derfor, vi har kæmpet så hårdt for at få det hængt op i folketingssalen - ved siden af talerstolen i demokratiets højborg. Det er også derfor, vi har vimplerne med dannebrogsfarverne i vort logo.

Men bare rolig. Det tilhører ikke os alene. Det er også dit, hvis du ønsker det. Også selvom du ikke er DF’er. Så op med humøret, bare slap af og flag løs. Du må godt - og det har du faktisk måttet hele tiden - trods skriverierne denne sommer fra diverse bedrevidende typer.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Indland

79 grønlandske isbjørne er dræbt i nødværge siden 2007

Udland

Ligdele fundet i Florida tilhører mistænkt forlovet i drabssag

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Polen/EU: Der var lagt op til skældud og vrede miner, da EU's stats- og regeringschefer torsdag skulle drøfte det opgør, Polen har taget med EU's traktater.

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge