Annonce
Rasmus Elkjær Larsen
Danmark

Debat: Corona bekæmpes effektivt med flerdimensionel genåbningsstrategi

Debat: Så kom Aabenraa på en kedelig toptre-placering. B117 var begyndt på en daginstitution ved Løjt Kirkeby, uden at man lige havde opdaget det, og både børn og voksne blev smittet. Derfor bor vi nu sammen med Kolding i en region, som ikke just lige står foran en hurtig genåbning. Suk!

Det er dog vanskeligt at forstå, hvorfor det skal gå ud over Fanø, på samme måde som vi ikke kunne forstå, at der skulle betonklodser på grænsen til Tyskland, da man bekæmpede smitteudbruddet i Nordjylland. For Danmark er ikke et puslespil med kun én brik, og selv om der nu lægges op til regionale åbninger med flere brikker, skal vi hellere tænke flerdimensionelt i vores genåbningsstrategi.

For på tværs af Danmarks geografi, hvor begrænsningerne nu endelig differentieres, så Bornholm ikke skal lide under B117’s indtog på Løjt Land, skal vi samtidig kunne tænke i sektorer på tværs af de regionale grænser. Det vil give muligheder, mening og håb.

Der er dele af kirke- og kulturlivet, som godt kan åbnes over hele landet. Der er efterskoler, og uddannelsesinstitutioner, som vi ikke kan begrunde nedlukningen af. Der er talrige liberale erhverv, som ikke udgør en særlig risiko, som også er dem, der skal løfte økonomien til den regning, der skal betales.

I Aabenraa ved vi, at når det går godt for Aabenraa, så går det godt for Sønderjylland - og omvendt. Derfor ved vi også, at når det går godt for Nordjylland, så går det godt for Danmark. Vi ved, hvor vigtigt det er at kunne bidrage til løsninger, hvor vi med sammenhold kan løfte opgaver, der ville tvinge den enkelte i knæ. Derfor glæder vi os her fra “corona-sygesengen” over at se at det går godt andre steder i Danmark, og så ser vi frem til, at vi meget snart kan få åbnet op for vores dagligdag, og tage vores skæbne i egne hænder.

Derfor skal vi kæmpe for en todimensionel åbningsstrategi, på en bund af vaccine, test og smitteopsporing. Vi er et veluddannet folk, der har masser af brikker at flytte med, og vi vil ikke fastlåses i en forsimplet, vilkårlig og håbløs virkelighed, hvor afstand og passivitet er vores eneste våben. Corona er kommet for at blive, og mutanter fra hele verden vil gøre deres indtog. Dem klarer vi sammen. For vinteren har vist os, at med vedholdenhed og en vision kan vi lægge puslespil med 1000 brikker. Og nu skal vi have alle brikker med i genåbningen.