Annonce
Debat

Debat: Brug træ og hold liv i en klimavenlig industri

Arbejdsmarked: I træ- og møbelindustrien har vi fremstillet den stol, du sidder på. Det gulv, stolen står på. Det køkken, hvor du laver mad, og spærene, dit tag ligger på. De fleste af vores produkter er baseret på træ. Og når vi fremstiller stole, gulvbrædder, køkkener og spær, binder vi CO2. Træ er nemlig ikke bare CO2-neutralt – det binder ligefrem CO2.

Træ- og møbelindustrien er ligesom mange andre brancher stærkt påvirket af coronakrisen. En rundspørge fra Dansk Industri viser, at træ- og møbelvirksomhederne er blandt de virksomheder, der er hårdest ramt af coronakrisen, og at hver anden virksomhed i branchen allerede har eller forventer at skulle afskedige medarbejdere. Under finanskrisen måtte mange træ- og møbelvirksomheder dreje nøglen om, og jeg frygter, det også kan blive en konsekvens af coronakrisen.

Folketinget har vedtaget flere hjælpepakker, der giver en hårdt tiltrængt håndsrækning til virksomhederne. Vi er meget taknemmelige for den politiske beslutsomhed og den hurtige hjælp, som øger vores muligheder for at overleve og holde på vores medarbejdere.

Vi er afhængige af, at hjulene og savene – også under krisen – holdes i gang, og jeg vil derfor opfordre både stat, regioner og kommuner til at overveje, om de har mulighed for at fremrykke investeringer i nye møbler og nyt inventar til skoler, plejehjem eller andre offentlige institutioner, som alligevel trænger rundt omkring. Og om de kan udnytte den mulighed, som afskaffelsen af anlægsloftet giver, for at sætte gang i investeringer og renoveringer af offentlige bygninger.

Når Danmark så småt skal åbne sig efter coronakrisen og forsøge at komme på fode igen, står vi over for de samme udfordringer med klimaet, som før virussen rasede. Derfor håber jeg inderligt, at de offentlige investeringer og andre politiske tiltag, som skal skubbe hjulene op i fart igen, har fokus på klima og grøn omstilling.

Vi vil så gerne blive ved med at lave din stol, dit køkken og dit tag her i Danmark. Vi vil sikre danske arbejdspladser. Og vi vil sikre, at Danmark også i fremtiden har en industri, der baserer sin produktion på klimavenligt træ.

Nils Knudsen
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Blå og røde partier kræver stop for folkeskolelukninger

Danmark

Parlamentet suspenderet: Stor test af Tunesiens skrøbelige demokrati

Debat

Negative renter er ikke noget bankerne har fundet på

Podcasts

Genhør "Danmark fortæller": Søvnløshed: Det hjælper ikke at tømme køleskabet og kigge vredt på Månen

Podcasts

Adapter: Psykolog - Drop børnebillederne og pas på dine børn online

Podcasts For abonnenter

Mortens Madklub byder på iberisk eventyr til din sommergrill

Udland

Betjent om kongresstorm: Som en slagmark under middelalderen

Det er gået næsten syv måneder, siden hundreder af tilhængere af Donald Trump tiltvang sig adgang til Kongressen i Washington, USA, for at gøre oprør mod Joe Bidens sejr ved præsidentvalget.

Udland

WHO opfordrer til skrap regulering af e-cigaretter

E-cigaretter og lignende produkter er skadelige for helbredet og skal underlægges regulering.

Debat

Messerschmidt i kronik: Er Nationalmuseet spændt for en politisk vogn?

Der er råddenskab i Danmarks rige, siger Hamlet. Og i dag 400 år senere, må vi i hvert fald sige, at der er råddenskab i København – nærmere bestemt på Nationalmuseet, hvor man på den ene side lader Jim Lyngvild digte vildt og fantasifuldt om vikingetiden, men på den anden side manipulerer med videnskabelige kendsgerninger for at få dem til at passe ind i en politisk mission om at gøre Egtvedpigen til en tysk indvandrer i stedet for at lade hende være den danske pige, vi alle kender fra skolebøgerne.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Debat

Vestens fallit i Afghanistan

Debat

Opbakning og sympati til sygeplejerskerne

Læserbrev

Stop den negative rente

Debat

Dansk arbejdskraft til danske arbejdspladser

Erhverv

Flere mindre lejligheder sættes til salg op til studiestart

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Danmarks krimidronning opdaterer den klassiske kriminalroman

Debat

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling