Annonce
Privatfoto
Læserbrev

Bankerne tjener fedt på negative renter

Debat: Den 28. juli har Ulrik Nødegaard, adm. Direktør, Finans Danmark en replik i Avisen Danmark vedrørende negative renter. Replikken er et forsvar for bankernes opkrævning af negative renter hos kunderne og indeholder mildest talt mange forvridninger af sandheden herom og kræver derfor genmæle.

Først fremfører direktøren, at bankerne ikke har opfundet negative renter. Negative renter opstod ganske rigtig i 2012 for den konto, hver bank er forpligtet til at have i Nationalbanken til overførsler af beløb mellem staten og borgerne via bankerne (løn, pension, skat, moms etc.). Kontoen kan ikke sammenlignes med de konti, borgerne har i bankerne.

Direktøren hævder, at bankerne ”skånede” kunderne for at betale negative renter indtil 2019. Det er naturligvis en gang vrøvl. Bankerne havde bare bedre indtægtskilder tidligere, og i takt med at disse kilder tørrede ind, fandt bankerne på at opkræve negative renter.

Dernæst hævder direktøren, at bankerne har udført en samfundsgavnlig indsats under coronakrisen ved at give lån til private og virksomheder. Det er jo også en gang vrøvl. Bankerne var lykkelige over at de kunne slippe af med en del af deres likviditetsoverskud til sikre lån med staten bagved.

Yderligere hævder direktøren at bankerne bidrager med mia. af kroner i bl.a. selskabsskat. Kære læser, vi ved jo alle, at de penge banken har betalt i skat, kommer fra vores lommer. Og efter skat er der jo store udbytter til aktionærerne.


Direktøren hævder, at bankerne ”skånede” kunderne for at betale negative renter indtil 2019. Det er naturligvis en gang vrøvl.


Direktøren mener også, at bankerne ”yder en enorm og bekostelig indsats” i kampen mod bl.a. svindel og hvidvask. Jeg husker dog kun, at Danske Bank har været storforbruger af vaskepulver til deres hvidvaskaktiviteter.

Sluttelig fremfører direktøren, at bankerne bidrager til samfundet med diverse betalingsløsninger. Jeg vil lige minde om, at de gebyrer vi betaler for, at bankerne får lov til at flytte rundt på vores penge, nu er bankernes største indtægtskilde.

Det bør tilføjes at borgerne jo ikke har et valg. Kontanterne er fjernet, man er forpligtet til at have en NemID-konto, og alle pengestrømme fra og til vores konto i banken er belagt med gebyrer, synlige som usynlige.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kristendemokrater søger succes via Rohdes erfaring og tricks

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Indland

Dagbladet Børsens økonomiske skytsengel

Udland

Efter drab på politiker i England øges sikkerhed

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Et mystisk maleri

Bøger: Holger Dahl, der er en stor Kina-kender med allerede et par bøger om landet i bagagen, har med ”Ming Selskabet” begået endnu et værk om det gådefulde rige.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle