Annonce
Ulla Tørnæs
Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Debat: Endnu en trist rekord. For tredje måned i streg slog serviceerhvervenes meldinger om mangel på arbejdskraft rekord i august. Mange brancher er hårdt ramt, herunder transport, industri og ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, hvor hele fire ud af ti virksomheder står og mangler arbejdskraft nu og her. Særligt hotellerne er i knæ. 80% af Danmarks hoteller mangler ansatte til den daglige drift. Tallene taler for sig selv – det er dybt alvorligt.

Hvis ikke virksomhederne kan ansætte de nødvendige medarbejdere, kan virksomhederne miste kunder, tabe ordrer og flytte opgaver eller funktioner til udlandet. Det er ikke bare et stort problem for den enkelte virksomhed. Det er et problem for alle, fordi de tabte arbejdspladser går ud over vækst og velstand i hele landet. Det kræver derfor handling nu.

Manglen på arbejdskraft er en af de største udfordringer lige nu, og alligevel har regeringen ikke foreslået nogen løsningsforslag. Ikke engang i deres finanslovsudspil har de turde være ambitiøse på danskernes vegne. Tværtimod har regeringens trukket os i den forkerte retning - Arne-pension har trukket 10.000 ud af arbejdsstyrken.

Manglen på arbejdskraft er en af de største udfordringer lige nu, og alligevel har regeringen ikke foreslået nogen løsningsforslag.

Venstre forslår konkrete bud på, hvordan vi kan få tiltrukket international kvalificeret arbejdskraft. Vi forslår derfor en forbedret beløbsordning. Svarfrist på maksimalt 14 dage hos Styrelsen for International Rekruttering. Udvidelse og modernisering af positivlisten for faglærte. Forbedring af fast track-ordningen. Ordnede forhold for internationale medarbejdere. Tilbagerulning af regeringens opstramninger af Working Holiday-ordningen. Kravet om dansk bankkonto for erhvervsordninger afskaffes.

Forslagene skal tilsammen gøre det mere attraktivt at komme til landet for at arbejde, så virksomhederne igen kan få hjulene til at køre rundt.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Dall: Tag valgtesten og test dig i valgstemning

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Podcasts

Lyt: PFOS- forureningsskandale vokser – Er der en voksen til stede?

Indland

Online konsultationer får flere mænd til at søge læge

Udland

OVERBLIK: Det ved vi om dødelig ulykke på filmset

Danmark For abonnenter

Dansk fregat skal holde piraterne væk

Pirateri: Esbern Snare var en magtfuld stormand i den kendte Hvide-slægt. Han førte korstog og udkæmpede blodige slag for over 800 år siden.

Danmark For abonnenter

Alec Baldwin dræber kvinde i filmulykke

USA: Hollywood er ramt af en tragedie, efter den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins er blevet dræbt under optagelse af en westernfilm i Santa Fe, New Mexico.

Debat

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for brexit nu

Debat: Kort efter brexit stod mange fiskere med håret i postkassen. For det betød, at de måtte vinke farvel til adskillige fiskekvoter og lide et stort økonomisk tab. Derfor gjorde det ondt, da fiskeriministeren i sommer meddelte, at EU’s statsstøtteregler stod i vejen for at udbetale kompensation til de fiskere, der måtte sande, at det var blevet sværere at skaffe mad på bordet.

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Indland

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Debat

Debat: Grøn omstilling er ikke skyld i den store elregning - tværtimod

Debat

Debat: Danskerne skal ikke ufrivilligt støtte islam

Debat

Debat: Vandet skal være til at drikke

Erhverv For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen om at blive censureret på nettet: Ingen bare baller og våben her