Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

De bedste betingelser for afsked

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Dødsfald kan komme pludseligt, andre kan være forventelige, men ens for begge er den svære tid, der følger. Livets ophøren markeres som bekendt med en afsked, oftest via begravelse, bisættelse eller en borgerlig ceremoni, der giver en sidste mulighed for at tage afsked. Dermed er det også vigtigt at opsætte de bedste betingelser for det sidste farvel.  


Kiste, blomster, dødsannonce, stenhugger, præst, urne, afdødes tøj, tid og sted. Der er mange opgaver og ting at forholde sig til når nogen går bort. Alt dette kan dog afhjælpes med en dygtig og erfaren bedemand, der gør en ære i at gøre perioden overskuelig og dermed give tid til at pårørende kan få sagt ordentligt farvel.


Når sorgen tager over

Når tomhed, afsavn og sorg tager over, kan det være svært, at skulle udføre en række uoverskuelige praktiske opgaver. Hvad, eller nærmere hvem, mangler man mest i en sådan situation? Ofte kan en bedemand med højt niveau af professionalisme og empati løfte både den følelsesmæssige og arbejdsmæssige byrde der følger med et dødsfald.

At miste en, man har kær, er en af de største stressfaktorer, vi som mennesker kan udsættes for. Det er i sådanne situationer vi reduceres til blot at være menneskelige: Emotionerne bobler over eller man kan føle sig helt paralyseret. Og det er helt okay. Står du i en situation, hvor du skal bruge en bedemand, så kontakt da en bedemand hvis professionelle netværk sørger for alt det praktiske såsom at tage kontakt til stenhugger, bestille blomster, dødsannonce m.v., således du blot kan koncentrere dig om at komme igennem din sorg.


Vigtige kerneværdier i en afsked

En bedemand med høj medmenneskelighed vil stræbe efter at efterleve den afdødes eller pårørendes ønsker om, hvordan det sidste farvel skal gå for sig. I fællesskab med din bedemand kan I gøre afskedsceremonien så smuk og personlig som muligt.

Engagement, respekt og forståelse er hvad den afdødes pårørende har brug for i den svære tid, og disse kerneværdier finder du hos Skatt Christensens Begravelsesforretning i Aalborg, som lægger en ære i, at du som pårørende kan tage et værdigt sidste farvel til din kære. Begravelsesforretningen har mange års erfaring og giver professionel rådgivning i topklasse, som du trygt kan sparre med i processen om b.la. at finde den helt rigtige kiste eller urne, således det sidste farvel forløber efter både den afdødes og de pårørendes ønsker.


Hvad du som pårørende skal være opmærksom på ved dødsfald

Står du og dine kære overfor at skulle håndtere et dødsfald i familien, er der mange ting du skal være opmærksom på i forbindelse med dødsfaldet. Er din kære afgået ved døden i sit eget hjem, er det vigtigt at du kontakter en læge, der skal udstede en dødsattest. Sker dødsfaldet på sygehuset, så skal du naturligvis ikke selv kontakte en læge, da der står kompetent personale klar til at hjælpe dig. Herfra kontakter mange en bedemand, som kan aflaste dig med mange af de praktiske gøremål vedrørende både dødsfaldet og begravelsen. Begravelsesforretningen Skatt Christensen har lavet en udførlig guide ved dødsfald, som er din hjælpende hånd til hvad du og din familie skal være særlige opmærksomme på i denne svære tid.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Stormen Malik kan give vindstød af orkanstyrke i weekenden

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark