Annonce
Danmark

Danske Patienter: Derfor skal vi have videokonsultationer

Danske Patienters direktør, Morten Freil, fortæller, at organisationen i lang tid har presset på for at få videkonsultation som et fast tilbud hos de praktiserende læger. Foto: Danske Patienter/Tea Petersen.
Organisationen Danske Patienter vil have at videokonsultationerne hos lægen fortsætter efter coronakrisen. Organisationens direktør, Morten Freil, peger her på tre grunde til, at det ifølge ham bør være lettere at gå til læge hjemmefra via en videoforbindelse.
Annonce

Overblik:

1. Flere vil gå til læge

Morten Freil, direktør i Danske Patienter, mener, at et vigtigt argument for permanent at indføre videokonsultationer hos de praktiserende læger er, at fleksibiliteten ifølge ham vil få flere til at kontakte deres læge.

- Vi tror at øget tilgængelighed og fleksibilitet kan få flere til at gå til læge i tide, og det er vigtigt for, at vi får fundet de alvorlige sygdomme i tide. Der er flere, der går for lang tid med symptomer, før de henvender sig, siger han.

2. Mindre byrde for særligt kronisk syge

Morten Freil peger på, at det kan lette byrden hos patienter, der ofte skal behandles eller undersøges hos deres praktiserende læge, hvis en del af de fysiske møder kan afløses af videomøder.

- Har man kronisk sygdom og går til mange forskellige undersøgelser og kontroller, så fylder det rigtig meget i hverdagen. Det gør også for mange almindelige borgere, som skal i almen praksis til undersøgelser. Borgerne kan spare rigtig meget tid. I stedet for at tage fri en hel dag fra arbejde, kan man konsulteres, mens man er på arbejde, siger han.

Han understreger, at man kun skal lave videokonsultationer, når det giver mening. Han tror, at regionerne og lægerne i samarbejde med patient- og pårørendeforeninger kan fastlægge retningslinjer som sikrer, at man undgår, at man kommer til at overse alvorlige sygdomme.

- Men det er klart, at der skal følges op på erfaringerne og undersøges, hvordan det påvirker den sundhedsfaglige kvalitet. Men mange patienter i dag er glade for det og oplever, at kontakten med almen praksis er lige så god, som den var med de fysiske møder.

3. Patienterne efterspørger det

Morten Freil fortæller, at mange patienter efterspørger mere digital kontakt med de praktiserende læger.

- Mange patienter efterspørger det. Det er klart, at hvis man skal tjekkes i halsen, så skal man være der fysisk. Men mange møder kan erstattes af en samtale over video, og det håber vi virkelig bliver fastholdt, og det vil vi kraftigt opfodre til, at man gør, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce
Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce