Annonce
Illustration: Gert Ejton
Debat

Danish Crown: Vi vil også være på tallerkenen på de kødfrie dage

Når forbrugerne i starten af januar går på indkøb i de danske detailbutikker, vil de for første gang møde en stor plantebaseret produktserie under Danish Crowns brand Den Grønne Slagter.

Efterspørgslen på plantebaserede proteiner er stødt stigende, og med de nye klimakostråd i hånden, skal vi ændre vores kostvaner. Spørgsmålet er, om det bedst sker ved en ”enten eller”-tankegang eller en ”både og”-tankegang?

I Danish Crown oplever vi fortsat en stor efterspørgsel efter dansk kvalitetskød, både herhjemme men også i udlandet. Den efterspørgsel vil vi fortsat møde, men vi vil også udvikle os i en retning, hvor vi giver forbrugerne et alternativ på de kødfrie dage.

Ni ud af 10 danskere spiser kød dagligt eller flere gange om ugen. I forbrugerundersøgelser svarer mere end hver tredje dansker dog også, at de inden for det seneste år har skåret ned på deres kødforbrug, og to ud af tre danskere har et ønske om at spise mere klimavenligt.

Det fortæller, at vi har en stor midte af danskere, der ikke ønsker ”enten eller”. De er ”både og”. De ønsker bæredygtige, varierende fødevarer, der fungerer i en travl hverdag, og som hele familien kan samles om. De vil gerne spise grønt, men de vil også gerne spise kød som en del af deres kost. Jeg ser det som Danish Crowns opgave at bidrage til at udvikle de forbrugsmønstre, og gøre det lettere for danskerne at leve i overensstemmelse med klimakostrådene.

Markedet for fødevarer bevæger sig hurtigt i disse år. Danish Crown skal være med til at drive det marked, og ikke mindst tage ansvar for at skabe en mere bæredygtig fremtid for fødevarer. Det gælder for vores kød, hvor vi og vores 6000 ejere, de danske landmænd, dagligt arbejder på at nedbringe CO2-aftrykket.

I Danish Crown vil vi ikke kun tilbyde bæredygtige løsninger til danskerne, når de skal have måltider med kød. Vi vil også være på tallerkenen på de kødfrie dage. Der er en lineær sammenhæng mellem udledningen af CO2 og klimaforandringerne. Det betyder, at alle grønne valg i hverdagen tæller - selv dem, der virker små. Spiser man lidt mindre, men bedre og mere bæredygtigt kød, tæller det. Spiser man vegetarisk et par gange om ugen, tæller det. Med ambitioner om, at være bæredygtighedsudfordreren i den globale fødevareindustri, skal Danish Crown være på tallerkenerne både på dagene med kød, men også dem uden.

Vores nye plantebaserede linje lanceres med store ambitioner. På kort og mellemlang sigt, er det vores vurdering, at der vil være et marked for 500.000 kødfrie måltider om ugen i Danmark. Vi vil nå en omsætning på et tocifret millionbeløb i det plantebaserede segment allerede i 2022. Og vi vil være markedsledere i Danmark, når det kommer til plantebaserede fødevarer.

Der er en lineær sammenhæng mellem udledningen af CO2 og klima-forandringerne. Det betyder, at alle grønne valg i hverdagen tæller – selv dem, der virker små. Spiser man lidt mindre, men bedre og mere bæredygtigt kød, tæller det. Spiser man vegetarisk et par gange om ugen, tæller det.

Det kræver, at vi har produkter, der smager godt, som fungerer i danskernes hverdag, og som er lette at tilberede. Den grønne omstilling kræver både innovation og nyskabelse, og derfor investerer vi også massivt i fortsat at udvikle og udvide vores sortiment af produkter, der baserer sig på planteprotein.

Danish Crown vil levere mad til de mange. Vi vil sørge for hakkebøffen til hverdagen, flæskestegen til jul og den gode, krogmodnede bøf til lørdag aften. Men som noget nyt vil vi fremover også tilbyde plantebaserede alternativer til kød som en del af en mere bæredygtig kost, hvor bolognesen til pastaen nemt kan blive plantebaseret, og færdigretterne er plantebaserede. Det, tror vi, vil gøre det endnu nemmere for danskerne at træffe bæredygtige hverdagsvalg, der går hånd i hånd med de nye klimakostråd.

Forsiden netop nu
Danmark

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Danmark

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Efter ny lov: Domstolene har fået travlt med voldtægtssager

Udland

Vaccinekrav for sundhedsansatte træder i kraft i USA

Danmark

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Kolding: Det bliver en offentlig begivenhed, når den lille cirka fem meter lange og magre næbhval, der strandede på lavt vand i det inderste af Kolding Fjord i mandags, skal obduceres.

Danmark

Snyd med nøglekort var ifølge anklager organiseret af terrordømt

Flaparbejdere, muldyr og bagmænd.

Udland For abonnenter

Biden skruer bissen på og truer med direkte sanktioner mod Putin.

Rigmanden Vladimir Putin risikerer personlige sanktioner, hvis russiske soldater krydser grænsen og går ind i Ukraine.

Danmark

Statsministeren: Corona-restriktioner er fortid på tirsdag - til sommer kan vi kramme og gå på festival

Danmark

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Danmark

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv

Mælken er allerede meget dyrere, men det bliver værre endnu: Konflikten i Ukraine kan smadre dit madbudget

Danmark

Folk på gaden er ikke i tvivl: Farvel til restriktioner giver ingen grund til bekymring

Erhverv

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Hvad skete der dengang for 20 år siden på spejderlejren?

Debat

Kronik: Vi skal spise og drikke os til et bedre helbred og klima