Annonce
Henrik Lykke Dam fortalte i 2019 sin historie om en kræftsygdom, han nægter skal tage livet fra ham. Hans energi finder han ikke mindst i sine børn, Sophia på 11 år og Benjamin på 19 år. Imidlertid er Henrik løbet tør for penge til sine behandlinger i Tyskland, så nu har børnene sammen med pårørende startet en indsamling. Arkivfoto: Annett Bruhn
Danmark

Dødsdømte Henrik er løbet tør for penge: Nu har hans børn indledt en indsamling

Den esbjergensiske familiefar Henrik Lykke Dam er dødssyg af kræft, men i fem år har han nægtet at give op. Han har brugt mere end en million kroner på behandlinger i Tyskland, men nu er pengekassen tom. Derfor har hans børn sammen med pårørende startet en indsamling.

Esbjerg: Efter 28 operationer og 82 kemobehandlinger i Tyskland, som den 52-årige familiefar og erhvervsmand Henrik Lykke Dam fra Esbjerg har betalt mere end en million kroner til fra egen lomme, er pengetanken nu tom.

Men ligesom Henrik har nægtet at give op, nægter også hans børn, Sophia på 11 år og benjamin på 19 år, og deres stærke netværk at kaste håndklædet i ringen.

Via Henriks eks-kæreste Michelle, der også er mor til Sophia, er der forleden kickstartet en indsamling, så Henrik kan fortsætte kan fortsætte sine behandlinger ved universitetshospitalet i Frankfurt.

Indsamlingen foregår via Facebook i en gruppe med titlen ”Indsamling til Sophias far”, og målet er en donation på samlet 300.000 kroner, hedder det i gruppen:

”Da kræften lige nu muterer til hurtigt voksende kræftceller og har spredt sig til flere steder i kroppen, skal der indsamles 300.000 kroner for at kunne fortsætte Henriks behandlinger i Frankfurt og derved give ham mere tid samme med sine to børn Sophia og Benjamin, som er Henriks absolut største drivkraft i livet.”

Tysk behandling har gjort forskellen

Det er cirka fem år siden, at Henrik Lykke Dam efter blodig afføring igennem tre-fire måneder, gik til lægen og i første omgang fik at vide, at han var stresset.

Han var på det tidspunkt midt i en succesfuld erhvervskarriere, hvor han efter salg af flere fitnesscentre, takkede ja til et købstilbud fra den landsdækkende kæde Fitness World. I stedet endte Henrik Lykke Dam med at etablere projektet "Fit for Life", hvor han sammen med et team hjælper udsatte unge med at vende tilværelsen gennem træning og sund livsstil.


Jeg har grædt i flere dage. Jeg er så ubeskrivelig taknemmelig for, hvad mine børn og det netværk, som jeg ikke har villet være bekendt at aktivere, har gjort for mig. Det her giver mig ro, og hvert et beløb, som jeg har modtaget, er jeg taknemmelig over. Jeg vil bare gerne sige tusind tak til alle disse fantastiske mennesker,

Henrik Lykke Dam


Men hvad lægen vurderede som stress, viste sig at være kræft i tyktarmen, og i første omgang blev han erklæret kræftfri efter en operation. Senere viste det sig dog, at kræften havde spredt sig til lungen og senere leveren, og på et tidspunkt fortalte lægerne ved Vejle Sygehus, at de ikke kunne gøre mere – kun livsforlængende behandling var tilbage.

Men Henrik har aldrig accepteret lægernes dødsdom. Han insisterer på at være her i denne verden – for sine børn. For cirka tre år siden tog han derfor sagen og sit liv i egne hænder og søgte behandling hos professor doktor Thomas Vogl ved universitetshospitalet i Frankfurt. Det har trods flere tilbagefald holdt ham i live, mener Henrik Lykke Dam, der i november 2019 udtrykte sin stålvilje på denne måde, da JydskeVestkysten mødte ham.

- Jeg giver aldrig op. Jeg er måske ved at være lidt slidt, men jeg har to børn, der er afhængig af mig. Jeg bliver ved, indtil jeg står i underbukser på gaden, fastslog han.

Dybt, dybt taknemmelig

Det er så nogenlunde den situation, Henrik Lykke Dam nu er kommet i. Han står ikke i bogstaveligste forstand i underbuksen på gaden, og han har også en bil at køre i og et hus at bo i, men både Henrik, børnene og hans pårørende vil altså ikke give op. I opslaget i Facebook-gruppen skriver de blandt andet:

”Indtil nu har han (Henrik, red.) gennemgået 28 operationer og 82 kemobehandlinger. Henrik har selv måtte finde mere end 1 million kroner til sine behandlinger i Tyskland, Henriks virksomhed lider også, omsætningen er udeblevet pga. nedlukning i forbindelse med coronavirus, og familiens nuværende hus er sat til salg, og det er desværre ikke muligt for Henrik at finde flere penge til de operationer, som er nødvendige for at han overlever.”

Henrik Lykke Dam med sin datter Sophia på 11 år. Privatfoto

Selv siger Henrik Lykke Dam til JydskeVestkysten, at han er dybt, dybt taknemmelig for den støtte og opbakning, som han har modtaget siden indsamlingen begyndte den 1. april.

- Jeg har grædt i flere dage. Jeg er så ubeskrivelig taknemmelig for, hvad mine børn og det netværk, som jeg ikke har villet være bekendt at aktivere, har gjort for mig. Det her giver mig ro, og hvert et beløb, som jeg har modtaget, er jeg taknemmelig over. Jeg vil bare gerne sige tusind tak til alle disse fantastiske mennesker, siger Henrik Lykke Dam.

Søndag middag var der samlet cirka 285.000 kroner ind til Henriks videre behandling.