Annonce
dav
Danmark

Dæmonisering af abortmodstandere

Debat: Ved hjælp af fordrejninger og usandheder ønsker Rosa Lund (EL) og ligesindede at dæmonisere abortmodstandere. Rosa Lund mener at Islamister og abortmodstandere er lige undergravende for demokratiet.

Det er enten en bevidst usandhed, beregnende manipulation af hendes tilhørere eller et gigantisk hukommelsestab om Kristeligt Folkeparti, der som abortmodstandere i årevis var yderst loyale overfor det danske demokrati og spillede en aktiv rolle. Jeg kender ingen abortmodstandere i Danmark som ikke til enhver tid vil kæmpe for demokrati og menneskerettigheder.

Jeg har været formand for ”Retten til Liv” og min erfaring er at samtlige medlemmer ønsker at fremme og beskytte demokratiske principper, såvel som det ufødte barn. Når abortmodstandere skal slås i hartkorn med Islamister kan det kun have til formål at dæmonisere abortmodstandere.

Hvad er det, som er så oprørende ved at ville beskytte menneskeliv? Hører det ikke med til demokratiske principper og menneskerettigheder? Er det ikke en menneskeret at få lov til at leve? Hvis jeg nægtede at slå dyr ihjel og kun ville leve vegetarisk, så ville Rosa Lund formentlig finde det beundringsværdigt. Når jeg nægter at slå et menneskefoster ihjel er det oprørende og udemokratisk. Så gentager hun den sædvanlige remse om at kvinden skal bestemme over sin egen krop.


Når abortmodstandere skal slås i hartkorn med Islamister kan det kun have til formål at dæmonisere abortmodstandere.


Ja, hvis det var kvindens egen krop, ville jeg være fuldstændig enig; men problemet er lige præcis at fosteret ikke er en del af hendes egen krop. Fosteret er en unik menneskelig skabning med anden DNA end moderens. Et menneske der aldrig før eller siden vil blive skabt magen til igen. Alle oplyste mennesker, Rosa Lund inklusiv, er klar over dette; men fortsætter på stereotyp vis med den samme floskel om at kvinden skal bestemme over sin egen krop.

Er det så uhyrligt at ville beskytte menneskeliv? Så gentages endnu en sædvanlige remse om ligestilling. I virkeligheden er det nok her, årsag ligger til det forvanskede syn på fosteret. Af hensyn til en bestemt feministisk ideologi er man nødsaget til ikke at se i øjnene hvad man gør, når man foretager abort.

Så længe mænd ikke kan blive gravide, kan vi aldrig få ligestilling på dette område – med eller uden fri abort. Men vi kan som samfund gøre vores yderste for at hjælpe og støtte gravide kvinder. Mange undersøgelser viser at en stor del af kvinderne ønsker at bevare graviditeten; men bliver presset til abort af deres mandlige partner. Så i virkeligheden at det måske især mændene som har fået ”fri abort”.

Med Rosa Lunds holdning til anderledestænkende, kan jeg være noget mere nervøs for hendes demokratiske indstilling.

Hvad med ytringsfriheden når man kommer på en antidemokratisk liste og bliver overvåget hvis man er abortmodstander? Hvad med religions- og trosfrihed? Hvad med Enhedslistens revolutionære baggrund? Mange af de nuværende partimedlemmer var også medlemmer af partiet, da den havde et formål om at omstyrte samfundet med udemokratiske midler. Skal de også på listen over antidemokratiske kræfter?