Annonce
Administrerende direktør Jesper Rosener fortalte mandag morgen medarbejderne i Jysk Fynske Medier, at der skal gennemfrøes en spareplan, der kan medføre mere end 100 afskedigelser. Arkivfoto: Michael Bager.
Erhverv

Massefyring på vej: Spareplan i Jysk Fynske Medier skal afbøde corona-konsekvenser

Coronakrisen vil gøre permanent skade på et allerede vigende marked for annoncer i ugeaviser og dagblade. Det vurderer direktionen i Jysk Fynske Medier, som nu vælger at iværksætte en spareplan, der skal finde besparelser for 60 millioner kroner årligt.

Jysk Fynske Medier sætter nu gang i en spareplan for at indstille virksomheden til den nye virkelighed, som direktionen forudser kommer til at vente på annoncemarkedet i ugeaviser og dagblade efter coronakrisen. Det er vurderingen, at der er tale om en permanent ændring.

Med erfaringer fra annoncemarkedet under og efter finanskrisen er det direktionens vurderingen, at der fra 2021 kommer til at mangle 60 millioner kroner årligt i forhold til de annonceindtægter, som Jysk Fynske Medier havde, inden coronakrisen ramte.

Og det er beløbet på 60 millioner kroner, som virksomheden nu vil finde gennem en spareplan, der kan medføre mere end 100 afskedigelser blandt koncernens cirka 1600 medarbejdere.

Afskedigelserne vil blive gennemført i begyndelsen af næste måned. Det har administerende direktør Jesper Rosener tirsdag morgen meddelt medarbejderne i Jysk Fynske Medier.

Det er Jesper Roseners vurdering, at andre forretningsområder end printannonceringen vil vende tilbage som før coronakrisen.

Også sidste efterår gennemførte Jysk Fynske Medier en spareplan. Og her blev budgetterne holdt, indtil coronaen satte ind i foråret. En krise, der i dette regnskabsår kommer til at koste Jysk Fynske Medier mere end 100 millioner kroner.

Kan du forstå, at medarbejderne kan have svært ved at holde modet og engagementet oppe, når der nu venter endnu en spareplan.

- Ja. Det kan jeg sagtens forstå. Men jeg kan desværre ikke få corona og dens konsekvenser til at gå væk. Vi er nødt til at reagere, siger Jesper Rosener.

Trods udsigten til massive besparelser afviser både direktionen og ejerne bag selskabet at røre ved koncernens udviklingspulje, som er på 40 millioner kroner årligt.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kristendemokrater søger succes via Rohdes erfaring og tricks

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Udland

Politiet sætter lørdag navne på ofrene i Kongsberg-angrebet

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Et mystisk maleri

Bøger: Holger Dahl, der er en stor Kina-kender med allerede et par bøger om landet i bagagen, har med ”Ming Selskabet” begået endnu et værk om det gådefulde rige.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Danmark For abonnenter

Dansker bag blodigt angreb var ikke til at have en normal samtale med

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle