Annonce
Britney Spears begyndte at synge i kirken som barn og blev oplært intenst i sang og dans allerede før, hun var fyldt ti. (Arkivfoto). Foto: Mario Anzuoni/Reuters
Indland

Britney Spears er 40, fri og forlovet

Britney Spears blev et popikon som teenager, men mistede sig selv i 20'erne. Nu er hun dog fri igen. Torsdag den 2. december fylder hun 40 år.

Britney Spears fylder 40 år på torsdag, og hun har på det seneste fået to store fødselsdagsgaver på forskud.

I september friede hendes kæreste, Sam Ashgari. Hun takkede ja.

Og den 13. november havde Britney Spears så ifølge eget udsagn "den bedste dag nogensinde", da en dommer gav popsangerinden magten tilbage over hendes eget liv.

Britney Spears havde været under sin fars værgemål i hele 13 år efter en række mentale sammenbrud.

Faren forvaltede sin datters formue på godt 60 millioner dollar og havde desuden længe fuld kontrol over det meste af hendes liv sammen med en advokat.

Britney Spears måtte tage til takke med lommepenge og havde ikke engang nøglerne til sin egen bil.

Hun har undervejs haft det forfærdeligt over kontroltabet og blandt andet følt sig tvunget til at optræde samt at tage medicin og bruge spiral, har hun fortalt i retten.

Men nu er det slut. Blandt andet takket være en ihærdig indsats fra dedikerede fans, der med FreeBritney-bevægelsen har kæmpet for at gøre opmærksom på sagen.

Den store følgerskare byggede Britney Spears omkring årtusindskiftet, da hun bragede igennem som verdensstjerne, sexsymbol og frontfigur i en ny generation af solosangerinder.

Som bare 16-årig slog hun igennem klædt ud som skolepige med rottehaler i musikvideoen til debutsinglen "...Baby One More Time".

Blandingen af barnlig uskyld og voksen seksualitet vakte opsigt i det kristne USA. Som modvægt erklærede Spears selv, at hun var et moralsk menneske, som ville skåne sin mødom til ægteskabet.

Det pæne image blev dog hurtigt udfordret af mediernes snagen i, hvorvidt Britney og kæresten Justin Timberlake udvekslede andet end kærlige blikke.

Alt imens kværnede Britney dansable og radiovenlige sange som "Oops! ... I Did It Again", "Lucky" og "Toxic". Næsten alt, hun rørte, blev til platin.

Det uskyldige image krakelerede dog sammen med forholdet til Timberlake, som fik et bittert efterspil, da han antydede, at Britney ikke udelukkende havde praktiseret troskab.

I stedet gav Britney Spears sit ja til danseren Kevin Federline, og de fik to sønner. Parret lod deres privatliv forevige på tv, men gik fra hinanden efter to og et halvt år.

Det blev starten på en psykisk nedtur og offentlig deroute.

I starten af 2007 døde hendes tante af kræft, og kort efter gik Spears i alkoholafvænning. Under et døgn senere dukkede hun op i en frisørsalon, hvor hun barberede sit hår af for snurrende paparazzikameraer.

Billederne af den skaldede Spears gik verden rundt, og skræmte iagttagere spurgte, om berømmelsen havde gjort Britney til en sandskulptur, der smuldrede i uvejret. Kort efter begyndte det værgemål, der altså varede helt frem til for få uger siden.

Trods frihedsberøvelsen fortsatte hun en del år med at lave ørehængere som "Womanizer" og "Scream & Shout", men siden 2013 har det været tyndt med hits.

Nu erklærer Britney Spears sig dog klar til at genindtage verden. Mere musik, film, flere børn og et bryllup er angiveligt blandt planerne.

Mest af alt glæder hun sig dog bare over sin frihed.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Danmark

Fødevareminister har brugt ministerkort til private indkøb

Udland

Zelenskyj fordømmer forslag om at afgive territorie

Kultur For abonnenter

Tour de France-kommentatorerne Jørn Mader og Jørgen Leth udgiver ny bog: Livet sat på spidsen

Cykelsport: Vi bliver nødt til at tale om cykelløb her og nu. Så det gør vi. Jørn Mader og Jørgen Leth har nemlig lige set den fantastiske 14. etape af årets Giro d’Italia. Her blev der angrebet gang på gang fra start til slut. Bjergtinder, der kan få Himmelbjerget til at ryste i bukserne, lod ikke til at afskrække rytterne.

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Top Gun' er et klassisk heltekvad

Film: Efter 36 år er vi endelig tilbage på Top Gun – den amerikanske skole for elitepiloter, og den ukuelige, ustyrlige og frygtløse pilot Maverick i skikkelse af en skarp Tom Cruise er modsat sine kammerater ikke avanceret til skrivebords-admiral.

Indland

Hjemmeside udnyttede forbrugerne ved at lokke med billig el

Virksomheden bag hjemmesiden Eltjekket.dk har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale.

Danmark

Bodil har fået glæden tilbage med fleksjob hos en købmand: Lokale virksomheder er bedst til at hjælpe de sårbare i arbejde, viser ny undersøgelse

Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Debat

Debat: Putins gas kvæler gartnerierne

Debat

Morten Helveg om grøn omstilling: Så gik der hul på bylden

Danmark

Bramsen vil bremse vrede bilister allerede på køreskolen

Indland

Danske anmeldere: Ny Top Gun-film topper den gamle

Debat

Kronik: Roskilde fejrer 1000 års kirkehistorie med ny udstilling