Annonce
Magten var tæt på at skifte på Frederiksberg ved valget i 2017. Danske Spil spår næsten dødt løb i år, men hælder til, at den siddende borgmester, Simon Aggesen (K), taber posten. (Arkivfoto). Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Danmark

Bookmaker hælder knebent til Aggesen-afgang på Frederiksberg

Danske Spil spår tæt løb på Frederiksberg. Der hældes knebent til, at Simon Aggesen (K) mister borgmesterpost.

Når danskerne tirsdag stemmer til kommunal- og regionalvalget, udspiller der sig dramatiske opgør flere steder i landet.

Et af de steder, hvor det ser ud til at blive spændende, er på Frederiksberg, der i 112 år har haft et konservativt bystyre.

I 2017 var magten blot 168 stemmer fra at skifte i kommunen med knap 104.000 indbyggere, og også i år spås kampen at blive tæt.

Danske Spil hælder dog knebent til, at den siddende borgmester, Simon Aggesen (K), misser genvalg som Frederiksbergs borgmester.

Bookmakeren gav mandag eftermiddag pengene 1,72 gange igen, hvis Aggesen ikke genvinder posten, mens pengene gives 2 gange igen ved et genvalg.

34-årige Simon Aggesen overtog i 2019 posten som borgmester, efter at hans partifælle Jørgen Glenthøj gik af efter eget ønske.

Siden har Aggesen blandt andet været i fokus efter en bolighandel, og flere andre politikere har meldt, at de går efter borgmesterposten.

Odds på kommunalvalget hos Danske Spil

Et andet sted, som ser ud til at blive mere end almindeligt spændende, er på Bornholm, hvor socialdemokraten Thomas Thors er borgmester.

I starten af november var han ellers favorit hos Danske Spil, og pengene blev givet 1,18 gange igen ved et genvalg. Men nu spås der dødt løb.

Bliver Thors genvalgt som borgmester, giver bookmakeren pengene 1,85 gange igen. Det samme er tilfældet, hvis han ikke beholder borgmesterposten.

En meningsmåling i oktober pegede på, at Enhedslisten ville blive det største parti på øen med hver fjerde stemme efter valget.

Meningsmålinger er usikre, men holder det ind i stemmeboksen, kan det blive viceborgmester Morten Riis (EL), der overtager posten.

Thomas Thors afløste i januar den populære Winni Grosbøll (S), der efter 11 år i spidsen for økommunen fik en stilling som direktør i Friluftsrådet.

I Kolding er valget også tæt fulgt, da de tidligere ministre Villy Søvndal (SF) og Eva Kjer Hansen (V) begge har lagt billet ind på at afløse Venstres Jørn Pedersen som borgmester.

Danske Spil giver odds 1,60, hvis Venstre også har posten efter valget.

I Ishøj er der ifølge Danske Spil til gengæld ikke den store tvivl om, at der skal skiftes ud på borgmesterposten.

Her gives pengene syv gange igen, hvis den siddende borgmester, Ole Bjørstorp fra Ishøjlisten, beholder sin post.

Den 75-årige borgmester blev vraget som Socialdemokratiets spidskandidat sidste år og lavede en ny lokalliste, hvorfra han udfordrer sit gamle parti.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Udland

USA anmoder om møde i FN og genbekræfter støtte til Ukraine

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Indland For abonnenter

Hvert tredje barn har oplevet at blive krænket på internettet

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark