Annonce
Salling Group står bag flere supermarkedskæder. En af dem er Bilka. (Arkivfoto). Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Erhverv

Glæde hos Aarhus-firma: Bilka-ejer lukrerer på corona og får rekordregnskab

Salling Group, der ejer Bilka, Netto og Føtex, fik i coronaåret 2020 et rekordsalg på over 60 milliarder.

Mens mange af landets butikker skulle holde lukket i dele af 2020, så kunne de essentielle butikker som supermarkederne hele tiden holde åbent.

Det har været med til at give rekordresultater i Salling Group, der blandt andet ejer supermarkedskæder som Netto, Føtex og Bilka.

Omsætningen er samlet set steget med mere end fire milliarder kroner til 60,9 milliarder kroner. Det er første gang, at omsætningen krydser 60 milliarder.

Den rekordhøje omsætning har været med til at give et driftsoverskud på 2,8 milliarder kroner. Det er ligeledes rekord for Salling Group.

En væsentlig årsag til resultaterne er den positive påvirkning, som udbruddet af coronavirus har haft for dele af detailhandlen. Det fortæller Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group.

- For det første vil jeg sige, at vi har været heldige.

- Vi har været i en branche, som har været positivt påvirket af corona. Derfor er det også den primære grund til resultaterne.

- Men jeg vil også sige, at vores resultater de sidste fem år bare er blevet bedre år for år. Så det er en trend, vi er på, siger Per Bank.

De seneste uger er Danmark begyndt at genåbne oven på den nedlukning, der blev indført i løbet af december.

Senest har barer, værtshuse og restauranter fået lov til at tage imod indendørs gæster igen, og større storcentre og stormagasiner kan igen slå dørene op.

Foruden supermarkedskæder ejer Salling Group også stormagasiner i Aarhus og Aalborg, og koncernen ejer de BR-butikker, der flere steder i landet ligger i storcentre.

Derfor er det ikke kun skidt for Salling Group, at konkurrencen i detailhandlen nu skærpes med den yderligere genåbning.

- I dag er faktisk en glædens dag. Og det gælder også for os, da vi åbner vores stormagasiner, hvor vi har haft et par tusinde medarbejdere, der ikke har kunnet arbejde i lang tid, siger Per Bank.

Herhjemme har Salling Group flere hundrede butikker, ligesom det er tilfældet i Tyskland og Polen, hvor koncernen også er tilstede med egne butikker.

I alt har koncernen mere end 1400 butikker fordelt på de tre lande. Samlet bliver der beskæftiget cirka 55.000 medarbejdere.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Indland

79 grønlandske isbjørne er dræbt i nødværge siden 2007

Udland

Ligdele fundet i Florida tilhører mistænkt forlovet i drabssag

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Polen/EU: Der var lagt op til skældud og vrede miner, da EU's stats- og regeringschefer torsdag skulle drøfte det opgør, Polen har taget med EU's traktater.

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge