Annonce
Berlingske har afdækket problemer med 112-opkald i hovedstaden. Nu er et bredt flertal af regionsrådet blevet enige om en bevilling på ti millioner kroner. (Arkivfoto). Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Indland

Bevilling til flere folk skal løse 112-problemer i hovedstaden

I Region Hovedstaden har der været problemer med 112-opkald. Nu er der fundet penge til at rette op.

En bevilling på ti millioner kroner skal være med til at løse de problemer, der har været med 112-opkald i Region Hovedstaden.

Det er et bredt flertal af regionsrådet blevet enige om tirsdag aften.

Berlingske har beskrevet, hvordan tusindvis af opkald er gået tabt, når alarmopkald er blevet viderestillet fra Hovedstadens Akutberedskab til regionens vagtcentral, som kan sende en ambulance.

Et mistet opkald dækker over, at borgere ikke modtager øjeblikkelig hjælp fra en sundhedsfaglig medarbejder på regionens vagtcentral på grund af kø. Hvis det ikke lykkes at få kontakt inden for 22 sekunder, tæller opkaldet som mistet.

Som en del af bevillingen er der også stillet krav om opfølgning. Det fortæller regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at der var bred opbakning i regionsrådet til den plan, der er lagt frem med en samlet bevilling på ti millioner kroner, men der blev også udtrykt et klart krav til Akutberedskabet, om at politikerne vil sikres, at de løbende holdes orienteret om situationen vedrørende 112 og Akutberedskabet som helhed, siger Lars Gaardhøj.

På et møde 7. december skal administrationen derfor præsentere en model. Den skal fremover sikre den løbende orientering, ligesom administrationen på mødet vil redegøre for overvejelser om den ledelsesmæssige udfordring i Akutberedskabet.

Link til pressemeddelelse

På mødet skal Akutberedskabet også give en status for arbejdet med at sikre tilstrækkelig kapacitet på 112-vagtcentralen.

- Der skal først og fremmest sikres flere medarbejdere til at tage telefoner, når borgerne ringer om hjælp, men der er et øget pres på hele akutområdet.

- Derfor bliver der her i efteråret blandt andet indført en ny praksis, så Akutberedskabet bruger ambulanceberedskaberne smartere og forbedrer responstiderne, siger Lars Gaardhøj.

Han understreger, at alle problemer på akutområdet ikke er løst med den ekstra bevilling på ti millioner kroner.

Ifølge regionsrådsformanden er der tale om første skridt i en udvikling, der vil blive fulgt tæt - også efter mødet 7. december.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frederik vil have hunde med på den grønne bølge: Kan Fido leve vegansk?

Podcasts

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Podcasts

Lyt: Anette Hoffmann var mæt af håndbold efter OL-guld 3:4

Indland For abonnenter

Flere har ondt i halsen og hoster: Testcentre har mere travlt

Udland

Hundredvis af fanger er på fri fod efter angreb i Nigeria

Danmark For abonnenter

Tre simple råd: Sådan kan du reducere din hunds klima-potespor

Kæledyr: Det mest klimavenlige er ikke at få et kæledyr. Og skal du have et, er en lille planteæder som en kanin eller en hamster at foretrække.

Danmark

De mest omtalte giftstof-forkortelser lige nu: Det skal du vide om 'the forever chemicals'

Forurening: Tidligere på ugen kunne Avisen Danmark i samarbejde med Radio4 afsløre, at Forsvaret gennem flere år har kendt til massive forureninger med PFAS-stoffer på landets flyvestationer - uden at bremse dem. Imens har de forurenende, giftige stoffer haft rig mulighed for at brede sig.

Kultur For abonnenter

Regent i snart 50 år: Fra skrøbelig prinsesse til stærk monark

Det er et usædvanligt portræt, som pryder bogen "Monark og menneske". Billedet er taget af pressefotograf Jan Grarup med et såkaldt wet-platekamera fra 1896 og derfor selvfølgelig ikke i farver. Det er ved første øjekast et hårdt og upyntet portræt af dronning Margrethe - af en stærk monark. Men sekundet efter fanges man af hendes øjne og et følsomt blik.

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Danmark For abonnenter

Partier forsømmer kvindelige spidskandidater

Debat

Midt i en ferietid: Tyske køtilbud - på godt og ondt

Danmark

Kommunalpolitik har masser af partihop - med tilhørende højt støjniveau

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst