Annonce
Danmark

Bestseller-milliardær betaler statshjælp tilbage

Anders Holch Povlsen kom i vælten, da han i foråret ikke ville betale husleje for Bestsellers modebutikker, imens coronakrisen rasede. Pr-foto
På trods af coronakrisen undgår modekoncernen Bestseller underskud og sender nu lønkompensation for 81 millioner kroner retur til staten
Annonce

Hjælpepakke: Den jyske tøjkoncern Bestseller betaler nu lønkompensation for 81 millioner kroner tilbage til den danske stat.

Det sker, fordi Bestseller er kommet langt bedre igennem coronakrisen end det blev forudset, da pandemien i foråret trak tæppet væk under den globale tøjindustri.

- Vi kan allerede nu se, at vi har formået at undgå det første underskud i virksomhedens historie, som vi ellers havde forventet. Vores finansielle resultater vil ikke være kønne, men vi får et overskud, oplyser Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Massiv kritik

Bestseller blev udsat for massiv kritik, da koncernen tidligt under coronakrisen afviste at betale husleje for mange af sine butikslejemål. Det skete med henvisning til, at tøjkoncernen var massivt ramt af tvangslukkede butikker.

Senere trak Bestseller i land og betalte alligevel huslejen.


Vores finansielle resultater vil ikke være kønne, men vi får et overskud.

Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller


Virksomheden blev presset, fordi allerede bestilt tøj fra underleverandører i blandt andet Kina ankom og hobede sig op på Bestsellers lagre, imens det var umuligt at sælge tøjet videre til forbrugerne.

Holch Povlsen måtte af egen lomme og sammen med sine banker sikre Bestsellers likviditet med et milliardbeløb på et tidspunkt, hvor ingen kendte udsigterne for nedlukningerne på Bestsellers største markeder.

Annonce

2400 hjemsendt

Krisen fik Bestseller til at hjemsende 2400 ansatte, og dermed blev koncernen en af de største modtagere af lønkompensation fra staten. Formålet med ordningen var, at virksomhederne holdt igen med fyresedlerne, men alligevel valgte Bestseller også at fyre 750 medarbejdere i Danmark.

Anders Holch Povlsen oplyser, at koncernen nu igen er klar til at ansætte medarbejdere, og at man er indstillet på at genansætte nogle af dem, der måtte forlade virksomheden.

Bestsellers regnskabsår sluttede med udgangen af juli, men det endelige resultat offentliggøres først i forbindelse med en generalforsamling i oktober.

Annonce

Milliardomsætning

Koncernen, der står bag varemærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones, beskæftiger i alt 17.000 ansatte, herunder 3300 i Danmark. I 2018-2019 omsatte Bestseller for 26 milliarder kroner og tjente et overskud på 2,8 milliarder kroner før skat.

I Berlingskes seneste opgørelse over de rigeste danskere kommer Holch Povlsen-familien ind på en tredjeplads med en formue på 56 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens hjælpepakker var ikke nok: Sherlyns livsværk blev et af coronakrisens ofre

Danmark

Debat: Skuffende genåbningsplan

Annonce