Annonce
Eleverne på Holstebro Gymnasium demonstrerede mandag morgen ved at iføre sig Crop Tops. Foto: Morten Stricker
Klumme

Bare maver: Selvfølgelig tænker unge på sex

Uha da da da da. Nu er den gal igen med seksualiseringen i det offentlige rum. Hunkønnets vel og mærke. De unge piger viser maveskind i deres mavekorte bluser - de såkaldte crop tops - og så kan de stakkels unge drenge ikke koncentrere sig i skolen.

Med cirka den begrundelse forsøgte skoleledelsen på  Firehøjeskolen i Vejle sig i sidste uge med et forbud mod de mavekorte bluser for pigerne i udskolingen. Pigerne skulle dække maverne, så drengene ikke blev forstyrrede af at kigge på dem.

Den slags forbud handler om synd og skam. At det er synd for de ukoncentrerede drenge, mens de letpåklædte piger må bære ansvaret - og skammen over drengenes opmærksomhed.  Et sådant rationale lugter slemt af middelalder, hvor det i øvrigt heller ikke burde have hørt hjemme. For det, det lugter allermest af, er undertrykkelse.

Heldigvis vil pigerne ikke finde sig i det. Mandag mødte adskillige af dem landet over derfor op i skolerne iført deres crop tops i et fælles og rungende nej.

Selvfølgelig er crop tops et udtryk for seksualisering. Det kan ikke betale sig at bortforklare blusestumperne med, at det er varmt, og at det er dejligt med luft til navlen. Og selvfølgelig kigger drengene på de solbrune maver, hvis de ellers er til piger. Det er jo meningen, og sådan har det altid været. At piger og drenge har gjort sig til for hinanden. Selv dyrene gør det i farver og adfærd.

Det er drifter og ur-instinkt, som særligt i ungdommen skriger på forplantning. Enhver, der ikke lider af fortrængninger, bør kunne huske, at vi som unge tænkte på sex stort set konstant.  Vi var fnisende, fjollede, fysiske og flirtende. Og ja, vores umodne hjerner var ofte ukoncentrerede og ville også gerne falde i staver. Og det var sket uanset, hvordan vi gik klædt.

Drenge og piger gør sig til for hinanden og på kryds og tværs. Som æbler i september strutter de sprøde, fristende og plukkemodne, og det skal man som halvgammel og rynket ikke problematisere og lade sig provokere af.

Lige nu er moden for pigernes vedkommende bare maver. For år tilbage flashede drengene deres stramme underbukser ved at have en gigantisk hængerøv i deres lange bukser, og selv erindrer jeg en periode i teenageårene med bukser så stramme, at jeg ikke selv kunne lyne dem op.  De sad som malet på og overlod ikke meget til fantasien.

Jamen, hvad skal det ikke ende med? Tja, det tyder ikke på, at den ellers så puritanske ungdom, der ikke vil tage bad sammen efter sport, er ved at gå amok, hvis man sammenligner med 1970'erne og 80'erne. Der var engang, da brystvorter fik lov at stritte frit under løse T-shirts - også i skolen - fordi bh'er kun var for mødre. Hvor man ikke blot badede topløs, men også gik rundt på stranden uden overdel. Og så endda med hår under arme og ned ad benene. 

Skulle der sidde flere skoleledelser og føle sig stødt på det bløde maveskind over de unges tøjvalg, kan de jo overveje at indføre skoleuniform. Så slipper de for at drukne i arbejde med at finde på nye forbud mod for eksempel erotisk langt hår, frække korte nederdele, fristende blottede ankler og tånegle med grænseoverskridende rød maling på.  Men husk i så fald, at uniformerne skal være ens for både drenge og piger. Enten nederdele til begge køn. Eller bukser. For vi har vel ligestilling i det her land? Eller ...


Skulle der sidde flere skoleledelser og føle sig stødt på det bløde maveskind over de unges tøjvalg, kan de jo overveje at indføre skoleuniform. Så slipper de for at drukne i arbejde med at finde på nye forbud mod for eksempel erotisk langt hår, frække korte nederdele, fristende blottede ankler og tånegle med grænseoverskridende rød maling på

Uddrag af klummen


Måske var det reel ligestilling, vi skulle tale om - i stedet for skolepigers påklædning og diverse tøj-diller, der hurtigt passerer.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Tyskland vil sende soldater til Polen for at holde migranter ude

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Hvid mand, 55 år og offentligt ansat: Mød landets mest typiske kommunalpolitiker

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge