Annonce
Ulrik Nødgaard, der er direktør for Finans Danmark, mener, at det er forkert med politisk indblanding i, hvilke priser bankkunder bliver mødt med. (Arkivfoto). Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Danmark

Banker om negative renter: Vi kan ikke sælge produkter med tab

Det er ikke bankers opfindelse, at renterne er negative, lyder det fra finanssektorens interesseorganisation.

Det koster penge for bankerne, når renterne er negative, og derfor er kunderne nødt til at betale for at deres penge stående, hvis de har en opsparing af en vis størrelse.

Sådan lyder det fra Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark, der er interesseorganisation for de danske banker.

Meldingen kommer, efter at erhvervsminister Simon Kollerup (S) tirsdag har opfordret bankerne til at sætte en stopper for, at flere og flere bankkunder bliver ramt af negative renter på deres opsparinger.

- Negative renter ikke er noget, de danske banker har fundet på. De kommer fra Nationalbanken og har været der siden 2012. De danske banker har i mange år undladt at sende regningen videre til deres kunder - selv om de isoleret set har tabt penge på det.

- I længden kan private virksomheder ikke sælge deres produkter til under produktionspris - det gælder også for banker. Og bankernes indtjening er faktisk lavere end i det øvrige erhvervsliv, siger Ulrik Nødgaard i en kommentar.

I 2019 var Jyske Bank den første bank til at indføre negative renter for privatkunder. Siden har de øvrige banker fulgt trop, og de seneste år er grænsen for, hvornår kunderne bliver ramt af det, løbende blevet sænket.

I de største banker i Danmark er grænsen nu nede på 100.000 kroner.

Ulrik Nødgaard påpeger, at de danske bankkunder sideløbende med de negative renter på opsparingerne til gengæld nyder godt af, at prisen på at låne penge er tæt på rekordlav.

Simon Kollerup har indkaldt Finans Danmark til et møde, og det vil Ulrik Nødgaard gerne deltage i, selv om han ikke mener, at det er op til politikere at blande sig i prisniveauet i banksektoren.

- Det er helt grundlæggende forkert med politisk indblanding i prisfastsættelsen for banker eller andre erhvervsvirksomheder.

- Men vi mødes gerne med ministeren, hvor vi forhåbentlig får lejlighed til at vende alle nuancerne og tale om, hvad der tjener danskerne bedst i det lange løb, siger Ulrik Nødgaard.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Tyskland vil sende soldater til Polen for at holde migranter ude

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Hvid mand, 55 år og offentligt ansat: Mød landets mest typiske kommunalpolitiker

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge