Annonce
Gennem ti år har 60-årige Susanne Frengler elsket sit arbejde, men coronakrisen har udløst så meget pres og bekymring, at hun ikke ved, om hun kan fortsætte i jobbet som bogholder. Privatfoto
Danmark

Arbejdspres under corona har sendt Susanne på antidepressivt medicin: - Simple opgaver kan få mig til at tude

Coronanedlukningen har presset Susanne Frenglers arbejdsplads til det yderste, og det har udløst en dagligdag fyldt med usikkerhed, stress og bekymring for den 60-årige bogholder. Nu har situationen rippet op i hendes gamle depression.

Trivsel: Susanne Frengler vidste godt, at revisoren ville gå hårdt til hende i år.

Som bogholder i en forening i København, der blandt andet afholder events, har hun måned for måned kunnet se, hvordan det blev sværere og sværere for hendes arbejdsgiver at holde hovedet oven vande på grund af nedlukningen, og under mødet med revisoren blev det ganske, som hun havde spået.

Revisoren forlangte at se bestemte bilag og ville have en redegørelse for en bestemte fakturaer i den pressede forening. Med sin fornuft og sine ti års erfaring i stillingen, vidste 60-årige Susanne Frengler godt, at revisoren bare gjorde sit arbejde, men følelsesmæssigt kunne hun ikke klare mere og i stedet for at finde papirerne frem, brød hun hulkende sammen.

- Normalt ville jeg have forklaret og redegjort, men jeg kunne slet ikke overskue at svare. Jeg fik følelsen af, at revisoren ikke syntes, jeg gjorde det godt nok, siger Susanne Frengler.

Efter et år med coronanedlukning er det ikke første gang, Susanne Frengler græder på grund af sit arbejde.

- Selv simple spørgsmål og banale opgaver kan få mig til at stortude. Jeg har tænkt, at det måske ikke længere er det her, jeg skal, siger hun.

Overvejer fremtiden

Susanne Frengler er fra Lyngby og arbejder i et fleksjob på 16 timer. For mange år siden var hun ramt af en svær depression, men efter hun startede på hendes nuværende arbejdsplads for ti år siden, har hun haft det godt og elsket at gå på arbejde, ikke mindst fordi hun har en god chef. Men siden coronavirussen lukkede landet, har hun oplevet et massivt arbejdspres og en række bekymringer, og nu er hun i tvivl, om hun fortsat kan varetage jobbet.


Har vi nu penge til at betale næste løn? Det har påvirket mig frygtelig negativt og givet mig mange bekymringer, fordi jeg ellers er så glad for mit arbejde.


- Hvis ikke situationen ændrer sig, så vi kan åbne op og få de indtægter, vi har brug for, så ser jeg ikke mig selv på arbejdspladsen om et år, siger hun.

Som bogholder er hun hver dag blevet konfronteret med foreningens pressede økonomi under corona, og hun har måtte udskyde betalingen af regninger, fordi der også skulle udbetales løn. Samtidig har hun haft medansvaret for at søge hjælpepakker, og med mange dage på hjemmekontoret har der ikke været samme fysiske kontakt, støtte og sparring med chef og kolleger. Noget, der ellers er vigtigt for hende for at trives i hverdagen.

- Jeg føler mig mig stresset og usikker. Og jeg kan mærke, alle andre er pressede. Har vi nu penge til at betale næste løn? Det har påvirket mig frygtelig negativt og givet mig mange bekymringer, fordi jeg ellers er så glad for mit arbejde, siger hun.

Tilbage på medicin

Hun medgiver, at hun ikke som menig medarbejder har ansvaret for at redde foreningen, men hun er et pligtopfyldende menneske, der ikke kan lade være med at føle et medansvar for at få tingene til at hænge sammen, forklarer hun.

Situationen er blevet så alvorlig, at hun har været nødt til at kontakte sin læge, fordi hun har mærket de samme symptomer, som dengang hun blev ramt af depression. Nu går hun til psykolog og er tilbage på antidepressiv medicin.

- Måske er jeg mere sårbar, fordi jeg har været ramt før. Men jeg er ikke spor i tvivl om, at symptomerne er udløst af arbejdspres og coronarelaterede faktorer, siger hun.