x
Annonce
Danmark

Alle lokale dagblade i Danmark i et fælles løfte: - Vi er der for dig

Collage fra det fælles budskab på avisernes forsider onsdag 25. marts 2020 med tilhørende billeder af de ti mediechefer.
Landets lokale dagblade er gået sammen i en fælles kampagne, som har ryddet de almindelige avisforsider onsdag 25. marts 2020.

DANMARK: Fra Gedser til Skagen, fra Christiansø til Blåvandshuk og ned til det nordligste Tyskland til det danske mindretals dagblad i Flensborg lyder det onsdag samstemmende i alle landets dagblade: Vi er der for dig, når du har mest brug for os.

Kampagnen lanceres midt i den danske coronakrise, hvor de lokale medier oplever en historisk stor interesse fra danskerne, der opsøger de lokale medier i et hidtil uset omfang.

I det fælles budskab skriver de ti mediechefer:

- Vi vil gøre vores yderste for at hjælpe dig gennem krisen. Vi vil give dig troværdige oplysninger om ikke bare den store verden, men først og fremmest om krisen i dit lokalsamfund. Men også om, hvordan mange finder nye og konstruktive måder at få tingene til at hænge sammen på.

- Mens mange ting lukker ned, arbejder vi videre, fordi der er brug for os. Mere end nogensinde løfter de klassiske lokalmedier med redigeret og gennemtjekket indhold deres opgave lige nu.

Kampagnen kommer i kølvandet på en lang række initiativer fra de lokale medier, der blandt andet opfordrer danskerne til at bakke om det lokale erhvervsliv ved eksempelvis at købe gavekort, varer og serviceydelser hos lokale erhvervsdrivende.

I en ny undersøgelse fra Tryg-Fonden, som ser på borgernes tillid til politikere, medier og sociale medier, får politikere og etablerede medier noget nær topkarakter, mens sociale medier scorer meget lav i forhold til at give danskerne valid corona-information.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Samfundets helte - kvinderne - går forrest i genåbningen af Danmark

Der er taget hul på genåbningen af Danmark og efter påske skal daginstitutionerne åbne op igen og de mindste skolebørn skal tilbage på skolebænken. Hverdagen kommer til at se anderledes ud, og skoler og institutioner arbejder lige nu på fuldt tryk for at finde løsninger, som kan skabe ikke bare de bedst mulige rammer for børnene, men også de mest forsvarlige under den krise, som lige nu pågår. Det er ikke en nem opgave. Klar til at møde på arbejde står det pædagogiske personale i vuggestuer og børnehaverne og lærerne i skolerne – og langt størstedelen er kvinder. Det er her vi finder en af de store kønsforskelle i samfundet. Tal fra 2017 viser, at kun 6,7 procent af børnehavepædagogerne er mænd, og i vuggestuerne er tallet sølle 2,7 procent. Det er altså altovervejende kvinder, som nu skal tilbage på arbejdsmarkedet for at varetage genåbningen af landet. Samtidigt knokler sundhedspersonalet på sygehuse og plejehjem – og mon ikke også der her er en kønsulighed at spore. Kun 3,5 procent af sygeplejerskerne er mænd, og på uddannelsen til SOSU-assistent er kun 7 procent af eleverne mænd. Lige nu (og generelt) er de allervigtigste funktioner i samfundet – de stillinger, som vi absolut ikke kan undvære – altså hovedsageligt besat at kvinder. Og hvad er så min pointe med det? Pointen er, at ikke bare er det ærgerligt, at der er en ekstrem skævvridning i de forventninger, som vi har til henholdsvis mænd og kvinder, som ofte skaber grundlag for de valg, man tager i livet. Men mest af alt at de grupper, som i dag varetager kritiske funktioner for samfundet, også er dem, som vi lønner allerdårligst, som har de ringeste arbejdsvilkår, og som nu kommer i højere risiko for at blive smittet. Sygeplejerskerne løber i forvejen for stærkt, det pædagogiske personale i daginstitutionerne, har ofte ikke hænder nok til de mange børn, som har brug for deres opmærksomhed, og SOSU-assistenterne på plejehjemmene har så godt som aldrig tid til en kop kaffe med de ældre. Samfundets helte har fortjent højere løn og bedre arbejdsvilkår!

Debat

Debat: Det giver ingen mening

Annonce