Annonce
Længe havde man håbet, at det muligvis blot var metalskrot, der befandt sig under sportspladsen. Men tirsdag gravede specialister genstanden frem. Der viste sig som frygtet at være tale om en meget kraftig flyverbombe fra anden verdenskrig. Foto: Heiko Thomsen.
Danmark

Advarsel til danskerne: Hold jer fra Flensborg på lørdag - byen lukker ned efter fund af kæmpebombe

Cirka 16.500 mennesker bliver berørt, når det meste af det nordlige Flensborg lørdag skal evakueres efter fund af stor flyverbombe under sportsplads.

Danskere skal ikke vove sig til Flensborg på lørdag. Nu viser det sig nemlig, at det rent faktisk er en bombe fra anden verdenskrig, der befinder sig under jordoverfladen på en sportsplads i den nordlige bydel. Hvad værre er: Specialister kunne tirsdag konstatere, at der er tale om en meget kraftig type.

Derfor bliver det nødvendigt at lukke det meste af nordbyen ned, når bomben skal uskadeliggøres på lørdag.

Det oplyser Flensborg Kommune i en pressemeddelelse.

I alt bliver 16.000 mennesker nødt til at forlade deres hjem. Rømningen omfatter en radius på 1000 meter i nordlig retning og 500 meter i sydlig retning.

Også på et af byens sygehuse skal omkring 250 patienter bringes i sikkerhed. Patienterne behøver dog ikke at forlade sygehuset, men bliver bragt til stuer, der ikke vender ud mod det truede område.

Evakueringen starter klokken 9.30 og skal være overstået to timer senere.

Foreløbig er det usikkert, hvornår opgaven med at uskadeliggøre bomben er overstået. Men det kan meget vel trække ud til de tidlige aftentimer, vurderer kommunen.

Bomben kan muligvis stamme tilbage fra et voldsomt luftangreb i maj 1943, hvor 83 mennesker mistede livet. I hvert fald befinder blindgængeren sig i det område, hvor angrebet fandt sted.