Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Fra december 2020 blev det muligt for nogle danskere at bruge det nye netværk, som vi før eller senere alle sammen kommer til at stifte bekendtskab med. Det hedder 5G og er allerede blevet diskuteret ivrigt på de sociale platforme, i medierne og i privaten. Og en ting er i hvert fald sikkert, 5G i Danmark er allerede aktuelt. Nu handler det for dig om at finde ud af, hvornår og hvordan det påvirker dig.
Der er nemlig en årsag til, at du endnu ikke har kunnet kigge på din telefon og nyde brugen af 5G mobilnetværk. Din mobil kan måske ikke benytte 5G netværk. Men hvorfor så fejre at det er ved at blive udrullet i Danmark?
Telefonen, tv, computer …
Årsagen til, at du ikke mærker meget til 5G internet endnu, er, at du ikke kan benytte det. Du kan ikke benytte det, fordi det kræver en vis kapacitet og teknik fra din telefon, computer, tv, køleskab m.m. for at kunne køre med det nye netværk – medmindre du bruger 5G simkort i din router. Det kender vi allerede fra stort set alt andet elektronik og teknik, vi har benyttet indtil nu.
Hvis du køber en telefon og henter en masse apps, ved du også, at en dag er disse apps så krævende for din telefon, at den ikke længere kan følge med. Hvis du køber en bil, ved du også, at den før eller senere må skiftes ud, inden den som telefonen bliver en dinosaur, du ikke har meget glæde af.
Mobilen kan stadig ringe og skrive, bilen kan stadig køre fra a til b, men vi kræver ofte en del mere af disse hverdagslige teknologier.
Det samme er altså gældende for 5G mobildata, for 5G frekvensen. Vores elektronik bliver bedre og mere krævende med f.eks. selvkørende biler. Disse elektroniske enheder kræver hurtigere netværk, mere sikkerhed og større kapacitet til stadig flere brugere og flere enheder. Derfor er 5G måske mindre aktuelt i dag for nogen, men meget aktuelt i morgen for alle.
5G dækning i storbyerne og Helsingør
I starten vil det desuden være mest i storbyer og Helsingør, at et 5G mobilabonnement vil give mening, skriver Berlingske.dk i en artikel. Igen er det et mønster, vi kender. Med udrulningen følger nye antenner og master, disse får først deres placering i de store byer, hvor trafikken er størst. Desuden er det også her, elektronik som selvkørende biler i starten bruges.
Er det kun selvkørende biler?
5G i Danmark vil dog være værd at holde sig opdateret på i hele landet – selvom hastigheden er variabel. Skal du købe en telefon i dag, vil det derfor anbefales at lede efter en, der kan køre med 5G.
For det handler om langt mere end bare selvkørende biler. Vores forbrug af elektronik, som benytter internet, stiger fortsat. For din telefon bliver et mobilabonnement med 5G standarden – hurtigere end du regner med. Men tænk videre end det. For de selvkørende biler er ikke den eneste fremtidsteknologi, som kræver effektivt, hurtigt, stort og sikkert netværk.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.