Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

5G er landet – skal du skifte din telefon?

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fra december 2020 blev det muligt for nogle danskere at bruge det nye netværk, som vi før eller senere alle sammen kommer til at stifte bekendtskab med. Det hedder 5G og er allerede blevet diskuteret ivrigt på de sociale platforme, i medierne og i privaten. Og en ting er i hvert fald sikkert, 5G i Danmark er allerede aktuelt. Nu handler det for dig om at finde ud af, hvornår og hvordan det påvirker dig.

Der er nemlig en årsag til, at du endnu ikke har kunnet kigge på din telefon og nyde brugen af 5G mobilnetværk. Din mobil kan måske ikke benytte 5G netværk. Men hvorfor så fejre at det er ved at blive udrullet i Danmark?

Telefonen, tv, computer …

Årsagen til, at du ikke mærker meget til 5G internet  endnu, er, at du ikke kan benytte det. Du kan ikke benytte det, fordi det kræver en vis kapacitet og teknik fra din telefon, computer, tv, køleskab m.m. for at kunne køre med det nye netværk – medmindre du bruger 5G simkort i din router. Det kender vi allerede fra stort set alt andet elektronik og teknik, vi har benyttet indtil nu.

Hvis du køber en telefon og henter en masse apps, ved du også, at en dag er disse apps så krævende for din telefon, at den ikke længere kan følge med. Hvis du køber en bil, ved du også, at den før eller senere må skiftes ud, inden den som telefonen bliver en dinosaur, du ikke har meget glæde af.

Mobilen kan stadig ringe og skrive, bilen kan stadig køre fra a til b, men vi kræver ofte en del mere af disse hverdagslige teknologier.

Det samme er altså gældende for 5G mobildata, for 5G frekvensen. Vores elektronik bliver bedre og mere krævende med f.eks. selvkørende biler. Disse elektroniske enheder kræver hurtigere netværk, mere sikkerhed og større kapacitet til stadig flere brugere og flere enheder. Derfor er 5G måske mindre aktuelt i dag for nogen, men meget aktuelt i morgen for alle.

5G dækning i storbyerne og Helsingør

I starten vil det desuden være mest i storbyer og Helsingør, at et 5G mobilabonnement vil give mening, skriver Berlingske.dk i en artikel. Igen er det et mønster, vi kender. Med udrulningen følger nye antenner og master, disse får først deres placering i de store byer, hvor trafikken er størst. Desuden er det også her, elektronik som selvkørende biler i starten bruges.

Er det kun selvkørende biler?

5G i Danmark vil dog være værd at holde sig opdateret på i hele landet – selvom hastigheden er variabel. Skal du købe en telefon i dag, vil det derfor anbefales at lede efter en, der kan køre med 5G.

For det handler om langt mere end bare selvkørende biler. Vores forbrug af elektronik, som benytter internet, stiger fortsat. For din telefon bliver et mobilabonnement med 5G standarden – hurtigere end du regner med. Men tænk videre end det. For de selvkørende biler er ikke den eneste fremtidsteknologi, som kræver effektivt, hurtigt, stort og sikkert netværk.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden netop nu
Danmark

Se hele listen: Støjbergs parti præsenterer flere DF-afhoppere

Kultur

Overgreb: Tæsk, trusler og voldtægt i ærens navn er det mest æreløse, der findes

Danmark

21-årige Amalie nåede at få sit budskab ud i hele Danmark på få dage: Nu er hun død

Podcasts

Enhedslistens Rosa Lund: - Jeg drak mit nederlag væk i Kødbyen

Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, siger, at den svenske regering ikke kommer til at tillade, at den russiske præsident holder svenske husholdninger og virksomheder som gidsler. Foto: 12060 Lars Schröder/Tt/Ritzau Scanpix
Udland

Sverige give 21 milliarder kroner i strømstøtte

Kvindelig rytter på Den Lange Gang  ved Windsor Slottet. En mand, som juledag sidste år blev anholdt med en armbrøst ved dronning Elizabeths hjem på Windsor, sagde ved et retsmøde onsdag, at han var der "for at dræbe dronningen". Foto: Toby Melville/Reuters
Udland

Mand pågrebet ved Windsor juledag ville dræbe dronningen

Danmark

K vil afskaffe topskat: En skat marineret i misundelse

De Konservative vil frem mod 2030 udfase topskatten helt.

Danmark

Regeringen vil give små børn adgang til juridisk kønsskifte

Regeringen foreslår at fjerne den nedre aldersgrænse for et juridisk kønsskifte.

Danmark

Støjberg vil give familier ni ugers ekstra barsel: Jeg er ikke überfeminist

Inger Støjberg er kommet med sit første konkrete udspil for sit nye parti Danmarksdemokraterne.

Danmark

Nye milliard-tal udfordrer Pape: Udgifterne til velfærd eksploderer frem mod 2030

Erhverv

Markant prisfald på boliger i hele landet: Det her er kun begyndelsen

Danmark

Mette Frederiksen åbner valgkampen med at gå i kamp mod djævlen

Debat

Debat: Behov for større bæredygtighed i tøjbranchen - fremtidens mode skal være grøn

Udland

Stjerneinstruktør bag stor ubådsfilm er død - 81 år

Sport

FCK-selskab opjusterer med hjælp fra badeland

Danmark

Jakob Ellemann-Jensens tegning til sin far sættes til salg onsdag

Debat

Debat: Flere penge til sundhedsvæsenet – og de findes allerede