Annonce
Per Christensens mangeårige dobbeltliv er kommet til overfladen efter en række kvinder er stået frem med deres fortællinger. Over to omgange har Per Christensen haft flere parforhold samtidigt, og spørgsmålet er nu, om han har misbrugt sit embede i sine løgne og bedragerier. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Danmark

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Tirsdag stoppede Per Christensen som 3F-formand, efter BT afslørede, at han igennem en årrække har levet et dobbeltliv med flere kvinder, der hver især troede at de var hans eneste partner. Avisen Danmark giver her overblikket over sagen, der førte til fagforeningskæmpens fald.

Overblik:

1 Første dobbeltspil

Historiens om Per Christensens første dobbeltliv har sin start i 2008. Her indledte han et forhold til Laila Kildesgaard, som han dannede par med i seks år.

Hvad hun ikke vidste var, at Per Christensen også sideløbende havde et forhold til en anden unavngiven kvinde. Først i 2014 opdagede Laila Kildesgaard ifølge BT, at Per Christensen var kærester med en anden kvinde, som han levede sammen med i en anden del af landet. Begge kvinder brød derefter med Per Christensen.

2 Andet dobbeltspil

Der gik ikke længe, før Per Christensen endnu engang indledte et dobbeltliv. Faktisk havde det næste allerede sin begyndelse nogle få måneder før, at Laila Kildesgaard og den unavngiven kvinde opdagede hans utroskab.

Her indledte han ifølge BT et forhold med Amalie Mathiassen, og han var dermed i et forhold med tre kvinder på én gang i knap tre måneder, skriver avisen.

I 2016 blev Amalie Mathiassen og Per Christensen gift. To år senere mødte Per Christensen så en fjerde kvinde - Louise Mogensen - til et firmaarrangement. De indleder et forhold i december 2019. Ifølge BT fortalte Per Christensen hende i første omgang, at han stadig boede sammen med sin kone, men at deres forhold var forbi. Han fortalte senere, at han nu var flyttet fra sin kone. I begge tilfælde var det ifølge avisen ikke sandt.

De følgende to år var Per Christensen i forhold med begge kvinder.

Ifølge BT har Per Christensen gennem årene løjet sig igennem ferierejser, familiebegivenheder, vennebesøg og familiemiddage med de kvinder, han har været i forhold med. Kvinderne anede ikke uråd, da de troede, at han eksempelvis var på arbejdsrejser eller til natlige forhandlinger, når han ikke sov hjemme.

- Vi var jo begge helt uvidende om, at han var partner med en anden. Han havde dobbelt op på vennekreds, svigerfamilie og bonusbørn. Det var et meget gennemtænkt net af løgne, siger Amalie Mathiasen til BT.

Forholdene til Amalie Mathiassen og Louise Mogensen stoppede i 2021, da kvinderne opdagede dobbeltlivet.

3 Hvad er 3F's rolle?

Sagen trækker flere tråde til 3F.  Først og fremmest skulle sagen angiveligt ikke være ny for 3F-toppen. Ifølge BT informerede Laila Kildesgaard i 2014 fire medlemmer af 3F's bestyrelse om hans dobbeltliv. Men først i 2015 blev hun kontaktet af 3F's advokat Peter Giersing, efter at et landsdækkende medie begyndte at grave i sagen.

- Han spurgte mig, om det var mig, der havde tippet mediet med den historie, og om jeg vidste, hvor skadeligt det var, siger hun ifølge BT.

Peter Giersing hverken be- eller afkræfter over for BT, at han talte med Laila Kildesgaard. Han afviser dog, at skulle have haft til opgave at stoppe Laila Kildesgaard i at tale med medierne.

I 2021 kontaktede Laila Kildesgaard ifølge BT endnu engang 3F's ledelse, da hun blev bekendt med, at hans adfærd havde ramt to nye kvinder. Men 3F's ledelse svarede, at de betragtede deres fortælling som en privat sag mellem kvinderne og Per Christensen.

Ifølge mediet Altinget har samtlige 12 medlemmer af 3F's daglige ledelse siden december 2021 været klar over, at Per Christensen i årevis har levet et dobbeltliv.  Af dokumenter fremgår det ifølge mediet, at flere af de kvinder, som Per Christensen har haft et forhold til, har henvendt sig direkte til 3F's daglige ledelse. Altinget har forgæves forsøgt at få en kommentar fra 3F til historien.

Helt centralt i sagen er også en lejlighed, som ifølge BT er blevet benyttet i forbindelse med Per Christensens dobbeltliv. Lejligheden er tilknyttet 3F gennem fonden Chaufførernes Stiftelse, som i sin årsrapport beskriver, at formålet er at "udleje boliger til værdigt trængende chauffører". Fire ud af fem medlemmer af bestyrelsen er fremtrædende ansatte i 3F. Per Christensen har i et Facebook-opslag kaldt det "tendentiøst og forkert" at kæde hans brug af lejligheden sammen med hans virke i 3F

Ifølge BT har Per Christensen flere gange fortalt usande historier om, at han som 3F-formand skulle have været til forhandlinger med navngivne ministre, ligesom han har løjet om at have været til forhandlinger og konferencer. Han afviser dog selv over for BT, at han har udnyttet sin rolle som 3F-formand til at dække over sit dobbeltliv.

Efter afsløringerne kom frem fredag, varslede Tina Christensen, næstformand i 3F, at der holdes krisemøde i hovedbestyrelsen.

Hun understregede dog også, at man ikke har haft mistanke om, at formanden har misbrugt sin position.

- Vi er naturligt nok blev spurgt til nogle af de ting, der står i B.T.'s artikel. Og vi holder et møde for at få nogle afklaringer.

- Med de oplysninger vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv, siger hun til Ritzau.

Tirsdag kom det så frem, at Per Christensen stopper som formand. Fratrædelsen sker ifølge 3F efter gensidig aftale mellem fagforbundets ledelse og Per Christensen, skriver 3F i en pressemeddelelse.

- Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper.

- Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse, siger 3F's næstformand, Tina Christensen, i pressemeddelelsen.

4 Hvad siger Per Christensen om sagen?

Per Christensen har nægtet at sagen har haft betydning eller hængt sammen med hans virke i 3F.

- Til de af B.T.s spørgsmål, der udelukkende drejer sig om mit privatliv, er mit svar, at de er en krænkelse af privatlivets fred og alle medieetiske og lovgivningsmæssige bestemmelser angående beskyttelse af menneskers ret til et privatliv.

- Jeg har aldrig blandet mit privatliv og mit arbejde sammen, men altid holdt mit privatliv adskilt fra mit offentlige liv som tillidsvalgt i 3F, har Per Christensen svaret skriftligt til B.T.

Før offentliggørelsen af historien lavede Per Christensen et Facebook-opslag, hvor han skrev, at han "angrer dybt".

- Gennem nogle år har jeg haft forhold til to kvinder, som jeg begge har elsket højt på samme tid. Jeg kunne ikke træffe svært valg mellem to mennesker, selvom jeg forsøgte flere gange. Min utroskab blev opdaget i efteråret, og begge forhold er nu stoppet. Det er vigtigt for mig at sige, at det her ikke handler om metoo, men om forhold der var baseret på gensidig kærlighed og ligeværd, skrev han.

Han skrev videre i opslaget, at han får professionel hjælp, og at det er ikke første gang i hans liv, at han har svigtet i sit privatliv gennem længere tid. Han skrev videre:

- Jeg vil gerne understrege, at jeg på ingen måde har ladet utroskab i privatlivet påvirke mit arbejde som forbundsformand. Jeg har heller ikke selv haft noget som helst ønske om, at denne smertefulde del af mit privatliv skal ud i offentligheden. Men BT har stillet mig spørgsmål om ferie, fester og andre meget private forhold – noget sandt, noget forkert. Jeg vil ikke hverken korrigere eller kommentere disse meget private forhold over for medierne.

Forsiden netop nu
Danmark

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Danmark For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Danmark

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Udland

Forskere: Rusland stopper næppe med fremskridt i Donbas

Udland

Harpoon-missiler fra Danmark er nået frem til Ukraine

Ukraines forsvarsminister bekræfter lørdag på Facebook, at hans land er i gang med at modtage Harpoon-missiler fra Danmark.

Indland For abonnenter

Forsker om velfærd: - Man belønner og anerkender folk for at give urealistiske løfter

Velfærd: Udfordringen er til at få øje på, i 2030 vil der mangle 44.000 ansatte i det offentlige, og flertallet vil mangle i kommunerne, med andre ord i blandt andet ældrepleje, skoler, børnehaver og vuggestuer.

Udland

Kvindelig festdeltager stoppede potentielt masseskyderi i USA

En kvindelig festdeltager stoppede et potentielt masseskyderi i USA, da hun denne uge trak sin pistol frem og skød mod en mand, der havde åbnet ild med en halvautomatisk riffel mod en større menneskemængde.

Danmark

Efter gentagne afvisninger: Skatteminister åbner døren for forbud mod spilreklamer

Danmark

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Debat

Debat: Identitetspolitisk galskab hos DR

Debat

3F om de manglende hænder: Ulven kommer - ikke

Danmark

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Indland

Borgmester i Grønlands største kommune stopper efter boligsager

Indland

Overtændt publikum afbrød koncert: Jelling fortsætter som normalt

Debat

Debat: Vi skal gøre mere for at bekæmpe og forebygge ludomani