Annonce
Danmark

3F er bekymret for lurende konkurs - udsætter strejker mod Jensens Bøfhus

- Med Jensens Bøfhus’ meget skrøbelige økonomiske situation og med den store uvished om, hvordan det vil gå i restaurationsbranchen, når de lukker op på mandag, er vi i 3F bekymrede for, at Jensens Bøfhus vil gå konkurs, siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Restaurantkæden Jensens Bøfhus og fagforbundet 3F er i konflikt på grund af uenighed om overenskomsten for restauranternes ansatte. Men 3F har nu udsat en varslet strejke og sympatistrejker.
Annonce

Artiklen er klokken 12.40 fredag blevet opdateret med en skriftlig kommentar fra direktøren i Jensens Bøfhus.

Fyn: Fagforbundet 3F har trukket et varsel om strejke og sympatistrejke i konflikten med Jensens Bøfhus tilbage. Det oplyser 3F i en pressemeddelelse fredag morgen.

- 3F vil løbende vurdere situationen i forhold til, hvornår forbundet vil genvarsle strejke og sympatistrejker, hvis Jensens Bøfhus afviser nye forhandlinger, men lige nu skal restauranterne have lov til at genåbne efter flere ugers lukning, siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Ifølge 3F er det en bekymring for restaurantkædens overlevelse, der ligger bag tilbagetrækningen af strejkevarslet.

- Vores mål er at holde hånden under arbejdspladser i restaurationsbranchen og sikre ordentlige arbejdsvilkår for de ansatte. Med Jensens Bøfhus' meget skrøbelige økonomiske situation og med den store uvished om, hvordan det vil gå i restaurationsbranchen, når de lukker op på mandag, er vi i 3F bekymrede for, at Jensens Bøfhus vil gå konkurs. Det er ikke vores mål, siger Peter Lykke Nielsen.

Restaurantkæden ejes i dag af blandt andre Enrico Krog Iversen, tidligere hovedaktionær og direktør i Universal Robots, Hans Bøgh-Sørensen, administrerende direktør og medejer af medicinalfirmaet Orifarm, og Torben Østergaard-Nielsen, en af Fyns rigeste mænd og ejer af oliekoncernen USTC i Middelfart.

Annonce

Fyrede 250 ansatte i april

Det var en ny overenskomst hos konkurrenten Flammen, som i februar tilspidsede en langvarig konflikt mellem 3F og Jensens Bøfhus. 3F ville ikke give Jensens Bøfhus den samme overenskomst, fortalte administrerende direktør Anders Nikolaisen til Fyens Stiftstidende i slutningen af februar, og derfor varslede kæden lockout af 30 3F-ansatte hos Jensens Bøfhus.

3F varslede 7. april en blokade mod Jensens Bøfhus, som forhindrer Jobformidlingen i at sende ledige 3F-medlemmer på arbejde i restauranterne.

Kort efter den tvungne corona-lukning i midten af marts gav Anders Nikolaisen udtryk for, at kæden ville undgå at afskedige ansatte på grund af lukningen.

- Når vi skal i gang igen, får vi brug for alle medarbejdere, fordi de er uddannet hos os og bærer vores Jensen-kultur. De er vigtige i dag og i morgen - ligesom de var i sidste uge, sagde han 18. marts til Fyens Stiftstidende.

Da det imidlertid stod klart, at restaurantkæden ikke kunne få lønkompensation, fordi ordningen ikke gælder for virksomheder i konflikt, valgte Jensens Bøfhus i midten af april at fyre 250 af sine 700 medarbejdere.

Ifølge 3F havde fagforbundet tilbudt Jensens Bøfhus at udskyde konflikten, så kæden ville kunne få dækket lønnen til hjemsendte ansatte, men dette tilbud har ifølge Jensens Bøfhus aldrig været diskuteret i Forligsinstitutionen.

Samtidig med blokaden mod restauranterne varslede 3F strejke og sympatistrejker fra 1. juni. Det varsel er altså nu trukket tilbage.

Direktør Anders Nikolaisen fra Jensens Bøfhus har følgende skriftlig kommentar til udmeldingen fra 3F.

- Det er da prisværdigt, og vi er glade for, at 3F afblæser den konflikt de annoncerede midt i Corona-krisen – den betød direkte at vi måtte afskedige 200 dygtige og gode medarbejdere fordi 3F med deres corona-konflikt forhindrede os i at få lønkompensation. Det gjorde virkeligt ondt, da jeg havde lovet mine folk, at vi ikke skulle fyre overhovedet. Det løfte blev selvfølgelig givet under forudsætning at vi fik lønkompensation som alle andre restauranter i branchen – men det blokerede 3F for, udtaler Anders Nikolaisen, som fortsætter:

- Hvis 3F vil tilbage til bordet - som de siger -, skal de lægge våbnene (blokade og strejke) helt væk. Det har vi gjort. Vi har ingen konflikt med 3F. Alt andet er useriøst og ikke noget jeg troværdigt kan forklare mine – nu tilbageværende – 450 dygtige, loyale og hårdtarbejdende medarbejdere. Lige nu ansætter vi nye medarbejdere på samme vilkår som 3F har indgået overenskomst med, hos vore kolleger hos Restaurant Flammen. Vi følger dermed 3Fs overenskomst, fremfører Anders Nikolaisen i sin skriftlige kommentar til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce
Danmark

Kom så Danmark – vi kan godt!

Annonce